Skal man vande en melorm for at få den til at vokse? Og hvor længe skal en græshoppe have på panden, før den er stegt? Nu kan elever i Aarhus og omegn lære om fremtidens fødevarer på Naturskolen i Mårslet.

Insekter er gode for maven og miljøet

Det bliver mere og mere populært at putte insekter i munden, og der er masser af fordele ved de små kryb, fortæller Anne-Marie Thomassen, der underviser i insektdyrkning på Naturskolen.

- Insekter smager for det første godt. De er rige på protein og sunde fedtstoffer, og så er de miljøvenlige at opdrætte. Insekter har altså et stort potentiale som en fast del af vores fødevarer, og udviklingen i brugen af insekter går rigtig stærkt, siger Anne-Marie Thomassen, der står bag det nye undervisningsforløb "Det kribler i køleskabet."

Forløbet henvender sig til alle folkeskolens klassetrin og giver eleverne mulighed for at lære om fødevareproduktion, bæredygtighed og miljøhensyn på en sjov og anderledes måde, hvor de både prøver kræfter med det daglige arbejde i insektproduktion og smager på slutproduktet – hvis de tør.

Læs mere om undervisningsforløbet "Det kribler i køleskabet" på ju.dk/naturskolen.