DM&E udvikler ny kortportal – der er lovlig at bruge

Kortmateriale er et vigtigt værktøj for entreprenører og kloakmestre i det daglige arbejde, og hos Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) oplevede man et stort behov blandt medlemsvirksomhederne for et brugervenligt og nemt kortprogram.

At bruge kortmateriale til planlægning og udførelse af opgaver er ikke noget nyt for entreprenører og kloakmestre – problemet er dog, at der på mange af kortportalerne som f.eks. Arealinformation ikke er lovligt at bruge luftfotos erhvervsmæssigt. Derfor har DM&E udviklet deres eget system, som er nemt, brugervenligt og ikke mindst lovligt at bruge. 

Den nye kortportal er blandt andet brugbar, når der skal søges oplysninger i forbindelse med planlægning og projektering kloak- og anlægsopgaver. Kortportalen gør det muligt at finde den ejendom, man skal arbejde på og bl.a. se boringer, beskyttelseszoner og okkerpotentielle områder mv. på det udvalgte areal. - Vi har udvalgt de funktioner til værktøjet, som netop er brugbare inden for vores branche, og på den måde får virksomhederne et værktøj, der er målrettet deres behov, fortæller Søren Christensen. 

Optimering af tegnearbejdet

Kortportalen giver også mulighed for at planlægge arbejdet hjemmefra, hvor man kan sidde på kontoret og screene arealer, indtegne områder og efterfølgende printe kortene ud og udlevere til medarbejderen, der skal arbejde i området. Kortportalen kan benyttes på alle platforme og er derfor et fleksibelt værktøj, når man er på pladsen. 

Portalen er udviklet så man kan udføre simpelt tegnearbejde på selve kortportalen til eksempelvis instruktion af medarbejdere eller dokumentation af udført arbejde. Skal man lave en kloaktegning eller skilteplan kan man nemt hente kortmaterialet over i DM&E´s Kloakmodul eller Skiltemodul, hvor tegningerne udarbejdes med kortmaterialet som baggrund, forklare Søren Christensen. 

Danske Maskinstationer og Entreprenører demonstrerer den nye kortportal på Rørcenterdagene, hvor de besøgende får mulighed for at se nærmere på programmet og samspillet mellem det og foreningens andre IT-værktøjer til kloak- og skiltetegninger samt høre mere om foreningens mange andre ydelser til kloakbranchen.

DM&E er at finde på stand 121b og 122.

Læs også