Rapport udpeger de værste salmonella-lande

Forskere har set på, hvor salmonellatilfælde stammer fra

Mange glemmer tilsyneladende at være opmærksomme på risikoen for salmonella, når de er på rejse i udlandet.

I hvert fald stammer 48 procent af de i alt 1.122 salmonellatilfælde, der blev registreret i 2014, fra udlandsrejser, viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen. Det skriver Foodculture.dk.

- Forklaringen er, at der ganske enkelt findes meget mere salmonella i udlandet end herhjemme. Vi har et rigtig godt og fintmasket kontrolnet, og det sikrer et særligt lavt niveau af salmonella i fødevarer på det danske marked. Samme kontrol har de ikke i udlandet, hvor vi derfor desværre ser, at rigtig mange danskere får salmonella, siger epidemiolog på Statens Serum Institut Luise Müller til Foodculture.dk.

Ifølge rapporten er det særligt Thailand, Tyrkiet og Spanien, der er salmonellasyndere, idet de alene står for 39 procent af alle de danskere, der bliver smittet med salmonella på ferie. Og det er i stigende grad i forbindelse med ”All-inclusive”-ferier, at tilfældene opstår.

Læs også