Mange glemmer tilsyneladende at være opmærksomme på
risikoen for salmonella, når de er på rejse i udlandet.
I hvert fald stammer 48 procent af de i alt 1.122
salmonellatilfælde, der blev registreret i 2014, fra udlandsrejser, viser en ny
rapport fra DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og
Fødevarestyrelsen. Det skriver Foodculture.dk.
- Forklaringen er, at der ganske enkelt findes meget mere
salmonella i udlandet end herhjemme. Vi har et rigtig godt og fintmasket
kontrolnet, og det sikrer et særligt lavt niveau af salmonella i fødevarer på
det danske marked. Samme kontrol har de ikke i udlandet, hvor vi derfor
desværre ser, at rigtig mange danskere får salmonella, siger epidemiolog på
Statens Serum Institut Luise Müller til Foodculture.dk.
Ifølge rapporten er det særligt Thailand, Tyrkiet og
Spanien, der er salmonellasyndere, idet de alene står for 39 procent af alle de
danskere, der bliver smittet med salmonella på ferie. Og det er i stigende grad
i forbindelse med ”All-inclusive”-ferier, at tilfældene opstår.