Deltidslandmænd til debat

Mandag holder Familielandbruget sit årsmøde, og debatten om L&F's lukning af deltidsudvalget vil helt sikkert blive debatteret

Forleden fik Danske Deltidslandmænds udvalg besked fra toppen i Landbrug & Fødevarer om, at udvalget skal nedlægges. Til stor utilfredshed for udvalgets medlemmer.

Mandag går det så løs til det Familielandbrugets årsmøde i Vingsted.

På grund af vedtægtsændringerne, der blev vedtaget til delegeretmødet i Landbrug & Fødevarer sidste år, vil der i år ikke være valg ved årets møde. Det er der fremover kun hvert andet år.

Til gengæld kommer debatten om deltidslandmændene til at fylde. Det forventer formanden for Familielandbruget og viceformand i Landbrug & Fødevarer, Lone Andersen.

Som del af formandsskabet i Landbrug & Fødevarer bakker hun op om beslutningen om at nedlægge deltidsudvalget.

- Vi skal have det omorganiseret og gentænkt. Det fungerer ikke optimalt, som det er i nu. Det kan blive meget bedre, siger Lone Andersen.

Spareøvelse

Hun fortæller, at hun mener, at deltidslandmændene er en meget vigtig gruppe i Landbrug & Fødevarer, men at den politiske interessevaretagelse kan klares meget bedre på en anden måde end gennem deltidsudvalget.

- Og samtidig så er det også en besparelse. Vi er nødt til at skære ind til benet i Landbrug & Fødevarer. Det er landmændenes penge, som vi forvalter. Lige her ser vi, at vi har et område, hvor vi kan gøre det bedre og billigere. Og når vi ser det, så har vi også pligt til at gøre noget, siger Lone Andersen.

Hun fortæller, at eksempelvis Familielandbruget jo i forvejen varetager mange af deltidslandmændenes interesser, og her har man også flere deltidslandmænd blandt medlemmerne.

På mødet ventes 150-160 deltagere.

Læs også