Hos fødevarevirksomheden Daloon kan strengere oplysningskrav på kødprodukter blive et dyrt bekendtskab
Europa-Parlamentet krævede ved en afstemning i sidste uge, at
fødevarevirksomheder, der laver forarbejdede kødvarer som eksempelvis lasagne
og pølser, skal skrive kødets oprindelsesland på produktet.
Hos forårsrullefirmaet Daloon i Nyborg frygter administrerende
direktør og ejer i Daloon Hemming Van, hvad det vil komme til at koste, hvis
Europa-Kommissionen i kølvandet på afstemningen i Parlamentet laver et udkast
til lovgivning på området. Det skriver Børsen.
- Uanset, hvad vi gør, vil det betyde ekstra omkostninger. Og på
trods af højere omkostninger til os fødevareproducenter vil det ikke give en
sikkerhed for, at man kan undgå en ny hestekødsskandale, som er katalysatoren
for forslaget, siger Hemming Van til Børsen.
Han peger på, at virksomheden – der i dag anvender kød fra
Danmark, Tyskland og Polen i forårsrullerne – enten må bruge flere forskellige
typer emballage, som skiftes ud, hver gang kødets oprindelsesland skifter eller
udelukkende anvende kød fra Danmark i produkterne. Hvis altså EU beslutter sig
for at stramme kravene.
Direktøren vurderer samtidig, at det er risikofyldt kun at vælge kød
fra et enkelt land – eksempelvis, hvis sygdom rammer dyrene, så kødet ikke må
anvendes.