Fynsk gris bedst på tallerkenen

Chefkok John Kofod fik sin ret med højreb fra Grambogaard-gris kåret som årets ret med svinekød. Med fulgte en check på 40.000 kroner.

Som en af sine allerførste opgaver som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer, skulle Karen Hækkerup, mandag aften kåre »årets ret med svinekød« ved et arrangement på Axelborg.

Titlen gik til en fynsk svinehøjreb, krogmodnet i 20 dage, stegt i hø, og serveret med trøffel-chimichurri med fem forskellige krydderier, sauteret skorzonerrod og drysset med svampen sort dødstrompet.

Retten er skabt af chefkok John Kofod fra Sortebro Kro i Den Fynske Landsby i Odense.

For sin ret, hvor kødet er hentet på Grambogaard Slagteri i Tommerup, fik han af den nyudnævnte direktør overrakt en check på 40.000 kroner.  

 


Læs også