Kvaliteten af dansk hvede er helt i bund

Dansk hvede har i år haft det laveste indhold af protein nogensinde

Videncenter for Svineproduktion (VSP) har analyseret et stort antal prøver af 2014-høsten. Og konklusionen er klar:

Kvaliteten af dansk hvede har i år været den laveste nogensinde. Analyseresultaterne viser også, at kvaliteten af det danske korn har været faldende siden vedtagelsen af vandmiljøplanerne i 1990’erne. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- De danske særregler betyder, at vi ikke må give kornet den mængde gødning, som planterne egentlig har brug for. Det medfører, at vi gradvist opbruger jordens reserver af kvælstof og dermed udpiner jorden. Konsekvensen af denne udpining er, at kvaliteten af kornet bliver lavere og lavere, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion Torben Hansen til Jyllands-Posten.

Mens kvaliteten af årets hvedehøst har været rekordlav i år, var kvaliteten af byghøsten endnu lavere for to år siden.

Læs også