Regeringen og Enhedslisten vil have lokale ildsjæle og offentlige køkkener til at hjælpe med til at sikre, at flere fødevarer afsættes lokalt.

Derfor nedsættes der en task force, der skal hjælpe kommuner og andre offentlige institutioner med at købe lokale fødevarer. Således afsættes der 17 millioner kroner til en task force for grønne indkøb i offentlige køkkener i 2013-2016. Det oplyser Fødevareministeriet.

Samtidig oprettes en pulje på 17 millioner kroner i 2013-16 for grønne ildsjæle, som vil fremme udviklingen og afsætningen af lokale fødevarer.

Ifølge Fødevareministeriet køber det offentlige fødevarer for 4,2 milliarder kroner om året.

 - Da jeg for nylig var til folkemøde på Bornholm, oplevede jeg en helt klar lyst til at bruge bornholmske råvarer meget mere. Den lyst, tror jeg, man finder over hele landet. Her er de offentlige køkkener, som serverer 800.000 måltider hver dag, en vigtig spiller. Den nye task force skal hjælpe offentlige køkkener med at blive bedre til at udnytte udbud til at købe lokalt og økologisk, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S) i en pressemeddelelse.