Formand: Udenlandsk svinekød kan vinde frem

Formand for Danske Svineproducenter Henrik Mortensen konstaterer, at man snart ikke længere gider at gøre sig umage

Folketinget har besluttet, at de 200 svinebesætninger, der har det højeste antibiotikaforbrug, skal sænke forbruget, hvis de vil undgå et gult kort.

Og den beslutning får nu formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, til at sammenligne de nye regler med tidligere tiders træningsmetoder i ridesporten, hvor man – ifølge formanden – slog hestene over benene, når de sprang over en forhindring. I et nyhedsbrev henvender han sig direkte til fødevareminister Mette Gjerskov (S):

- Kære Mette, vi har regnet den ud. Uanset hvor langt vi kommer ned i antibiotikaforbrug, vil vi forsat få slag over nakken i form af gule og røde kort, så nu gider vi snart ikke gøre os umage længere, siger Henrik Mortensen i et nyhedsbrevet, hvor han blandt andet påpeger over for fødevareministeren, at danske svineproducenter bruger langt mindre antibiotika, end det er tilfældet i udlandet.

- Men ved du hvad, Mette? Forbrugerne er flintrende ligeglade med, hvad du går rundt og siger om antibiotikaresistens. De køber med glæde udenlandsk kød, som er produceret med brug af både fem og ti gange så meget antibiotika pr. kg, som vi bruger i Danmark, lyder det fra Henrik Mortensen, der fortsætter:

- En stor del af det ferske kød i butikkerne er nu udenlandsk, og hvis du forsætter med at slå os i hovedet med en kæp uanset hvad vi gør, så kan det være, det lykkes dig at skabe en situation, hvor alt det kød som danskerne spiser er produceret på den måde.

Som bekendt er det dog ikke fødevareminister Mette Gjerskov alene, der har besluttet at skærpe grænseværdierne for Gult Kort-ordningen.

Beslutningen er truffet af regeringen sammen med samtlige partier bag veterinærforliget – det vil sige Venstre, De Konservative, Liberal Alliance, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Læs også