Aftenens finale spilles på DLF-græs

Tyskerne leverer fodboldholdene, rammerne er engelske, men græsset er dansk, når Champions League finalen fløjtes i gang på Wembley

Når Wembley lørdag aften lægger græs til Champions League finalen mellem Bayern München og Dortmund, har Danmark også en aktie med i spillet.

Det er nemlig dansk sportsgræs fra DLF-Trifolium, som skal sikre, at Lewandowski, Müller og Schweinsteiger kan udfolde deres eminente fodboldspil på et perfekt græstæppe.

På det legendariske stadion i London, der har siddepladser til 90.000 tilskuere og er dermed det største stadium i Europa, der kan overdækkes, består græstæppet i langt overvejende grad af naturligt græs.

Ganske som en række af de store stadioner i England er desuden forstærket med kunstfibre, der er syet 20 cm ned i grønsværen, men fibrene udgør kun cirka tre procent af overfladen.

- Når græsset gror vokser rødderne sammen med kunstfibrene, hvilket kan give en mere ensartet spilleroverflade og en god dræningseffekt, forklarer kommunikationschef Stig Oddershede fra DLF-Trifolium.

Alm. rajgræs

Han oplyser, at Wembley-græsset er en blanding af firmaets topsorter af alm. rajgræs.

- For at kvalificere sig til de bedste stadioner bliver sorterne afprøvet i en omfattende test. De bedste sorter bliver optaget på den såkaldte Bingley sortsliste. Herfra vælger banemanageren sorter med de bedste brugsegenskaber, heraf er slidstyrke og sygdomsresistens nogle af de meget efterspurgte egenskaber, forklarer han videre.

DLF-Trifoliums engelske datterselskab, der leverer omkring halvdelen af det frø, der bliver solgt i Storbritannien, har udviklet sportsgræssorterne, som bruges af en  lang række af Premier League klubberne.  

Koncernsalgs- og marketingdirektør i DLF-Trifolium, Søren Halbye, tilføjer:

- Vi forsøger konstant at videreudvikle vores sorter til at matche vores kunders behov. Inden for sportsgræs er det lykkes at forædle sorter, som scorer højt og som banemanagerne er glade for. Så vi er stolte over at kunne bidrage med sportsgræs fra de danske frømarker til de sublime græstæpper på de store stadioner. Og det glæder os naturligvis, at fodboldspillerne også foretrækker det naturlige græs til fodboldspillet.

 

Læs også