- Ny handlingsplan for campylobacter er nødvendig

En ny rapport fra EFSA viser, at antallet af smittede med campylobacter er stigende i Europa

Europæerne døjer i stigende grad med diarre, kvalme og mavesmerter på grund af campylobacter-bakterier. Det viser en ny rapport fra den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet EFSA.

DTU Fødevareinstituttet vurderer, at op mod halvdelen af smitten kommer fra kyllinger. Det skriver Landbrug & Fødevarers webmagasin Foodculture.dk.

Og selv om Fødevarestyrelsen tidligere har dokumenteret, at færre danske end europæiske kyllinger indeholder campylobacter-bakterier, er der ifølge sektorchef for Dansk Slagtefjerkræ Birthe Steenberg brug for en handlingsplan.

- Vi er i samarbejde med myndighederne i gang med at udfærdige en plan, som tager fat om problemet, da vi tager campylobacter-bakterien meget alvorligt. Vi er foran vores europæiske kolleger, og vi har i sinde at beholde førertrøjen på, siger hun til Foodculture.dk.

Ifølge Foodculture.dk har den seneste handlingsplan, som blev indført i 2008, ikke haft den ønskede effekt på antallet af smittede. Derfor vil en ny handlingsplan blive behandlet på Christiansborg fra den 25. april. 

Læs også