Fyns Familielandbrug afvikler fredag den 1. marts et stort projekt i Gul Gade i det store butikscenter.
Fyns Familielandbrug afvikler fredag den 1. marts et stort projekt i Gul Gade i Rosengårdcentret i Odense.
Formålet er at få skabt en tæt dialog mellem forbrugere og landmænd/fødevareproducenter. En række landmænd, blandt andre Ib W. Jensen, Glamsbjerg, formand for Fyns Familielandbrug og viceformand i Landbrug & Fødevarer, har lovet at være til stede fra kl. 11-15 for at svare på spørgsmål og få en snak med dem, der kommer gennem Gul Gade.
Fynsk og farverigt
I tidsrummet kl. 12-14 vil kokken Claus Holm, der er kendt fra Go´ Morgen Danmark på TV2, under mottoet »Forrygende fynske farverige fødevarer« fortælle om hemmeligheden bag den gode smag. Han vil fortælle, hvordan man kan få meget god mad ud af dyr, som har haft et godt liv. Og om mennesker, der er omkring dyrene.
Fyns Familielandbrug håber, at Fødevarestyrelsen vil give tilladelse til udlevering af smagsprøver.
- Baggrunden for projektet er, at det er vigtigt, at vi alle er bevidste om vores mad, om kulturen omkring dyrene og om at være en del af kæden mellem landmanden og forbrugeren. Sidste fredag var der 20.000 mennesker i Rosengårdcentret, så vi håber, at mange også fredag den 1. marts vil lægge vejen om ad Gul Gade, siger Fyns Familielandbrugs familieudvalgsformand, Lilly Jørgensen.