Mulighed for et kig indenfor i fremtidens kvægstalde

Der bliver blandt andet tid til en snak om produktionsteknik og dyretrivsel i topmoderne stald.

Patriotisk Selskab og European Dairy Farmers inviterer på torsdag den 25. oktober indenfor i to topmoderne østjyske kvægstalde.

Det er dels i den korsformede stald på 9.000 kvadratmeter hos gårdejer Hans Jacob Fenger ved Odder, og dels på Gyllingnæs, hvor 260 årskøer leverer råvarerne til egen osteproduktion, markedsført under »De 5 Gaarde«.

Arrangementet indledes klokken 9.30, hvor Hans Jacob Fenger blandt andet vil fortælle om produktionsteknik og dyretrivsel i den nye stald med plads til 450 køer. Vejlskovgård, der blev indviet i september, er udvalgt som et bud på fremtidens kvægstald af fonden Realdania og støttet med omkring 23 millioner kroner.

Efter en let frokost på Gyllingnæs præsenteres arbejdet i EDF af gårdejer Jac Broders, og driftsøkonom Ole Maagaard Pedersen fra Patriotisk Selskab gennemgår de driftsøkonomiske tal, som EDF har indsamlet fra det meste af Europa.

Ian Potter fra England fortæller afslutningsvis om globale udfordringer og muligheder i mælkeproduktion.

Deltagelse i arrangementet koster 100 kroner pr. person, og der er tilmelding senest den 23. oktober til Patriotisk Selskab.

Læs også