Økologiformand glad for kontrollen

Formanden for L&F's økologisektion finder det hyggeligt, når han får besøg af kontrollanter.

Hvor der ellers ofte lyder massiv kritik fra landbruget af myndighedernes kontrol, så er tonen fra formanden for Landbrug & Fødevarers økologisektion helt anderledes.

Formand Uffe Bie roser således ligefrem myndighedernes kontrolkampagner.

- Jeg er glad for, at Fødevarestyrelsens foretager de her kontrolkampagner, da vi her for lejlighed til at bevise over for forbrugerne, at økologerne opfylder de skærpede krav, der stilles til denne produktionsmetode. Troværdigheden er alfa og omega, og forbrugerne kan trygt vælge de økologiske kvalitetsfødevarer med det røde mærke og stole på høj dyrevelfærd, sagde han således for lidt siden under sin beretning til økologernes årsmøde på Ledreborg Gods i Lejre, som er i gang i dag, onsdag.

Her fortalte han også, at han ligefrem finder det hyggeligt, når Fødevarestyrelsens kontrollanter kommer uanmeldt forbi til besøg på hans egen gård.

- Jeg synes ikke, at det er bøvlet at være økolog, og jeg synes ligefremt, det er hyggeligt at få besøg af økologi-kontrollen, sagde han. 

Fødevarestyrelsens rejsehold afholdt i foråret en kontrolkampagne, hvor de aflagde 50 økologiske kvægbønder besøg. Det viste sig, at der kun var problemer med i alt tre køer på de i alt 50 besætninger.


Læs også