Motivation skal føre til succes hos landmænd

Landbrugsrådgivere fra hele landet var samlet på Videncentret for Landbrug for at få inspiration til, hvordan de kan motivere landmænd

Motivation er blevet en vigtig medspiller i jagten på succes i landbruget. Både for landmænd og deres rådgivere.

Det mener man i hvert fald hos Videncentret for Landbrug, hvor 50 landbrugsrådgivere fra hele Danmark forleden var samlet for af få inspiration til, hvordan de kan motivere landmændene i deres daglige arbejde.

- For rådgiverne kan det være en udfordring, at få landmanden overbevist om, at han skal følge deres råd. Det går som ofte fint med at argumentere for nye tiltag på bedriften, men næste skridt, der handler om, at landmanden så også arbejder med rådet i dagligdagen er straks sværere, lyder det fra udviklingskonsulent ved Videncentret for Landbrug Eva Gleerup.

- Her er opgaven for rådgiveren, at få motiveret landmanden så meget, at han har lyst til at indarbejde de nye rutiner på bedriften, og det er den proces, som de 50 rådgivere har arbejdet med.

Andre ting at tænke på

Eva Gleerup stod for arrangementet, der er en del af projektet ”Løft bundlinjen”.

- De massive strukturændringer, vi har oplevet de seneste år, har betydet, at landmanden bruger tid og energi på meget andet end selve landbruget. De fleste har medarbejdere, som skal ledes, og her kommer motivation af de ansatte ind som et væsentligt element. Landmanden selv har også brug for at blive motiveret til at samarbejde om de råd, som rådgiverne præsenterer for ham, så der opnås effekt af rådgivningen, påpeger Eva Gleerup.

Læs også