Arla stopper produktionen på mejeriet i Ørbæk

Medarbejderne fik torsdag eftermiddag at vide, at Arla ikke flytter røgeostproduktionen til Ørbæk. Ni ansatte mister derfor deres arbejde

I en pressemeddelelse oplyser Arla, at man har besluttet at bevare produktion af Thranes Røgeost på Thulevej i Odense frem for – som hidtil planlagt – at flytte produktionen ud til mejeriet i Ørbæk.

Arla forklarer, at konsekvensen bliver, at der ikke vil være tilstrækkelig produktionsvolumen til at opretholde aktiviteterne i Ørbæk. Produktionen på mejeriet – der blandt andet tæller posemælk, skyr og hytteost – bliver derfor flyttet til andre produktionssteder.

Ifølge Arla forventer man at have foretaget ændringerne inden udgangen af november. Det betyder også, at ni medarbejdere står til at miste deres arbejde.

Arla begrunder beslutningen om at lade røgeostprodutionen forblive på Thulevej, at Røgeost kræver en helt speciel teknologi. Ved at fortsætte i de eksisterende rammer fastholdes den kendte smag og kvalitet.

- Thranes røgeost er unik i sine vante fynske omgivelser, mens vi må indse, at de øvrige produkter fra mejeriet i Ørbæk kan laves med samme kvalitet på nogle af vores andre mejerier, og vi samler nu produktionen dér, hvor det er mest effektivt, siger Arlas direktør for det danske marked, Peter Giørtz-Carlsen, i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Det er naturligvis en ærgerlig nyhed for de ni dygtige medarbejdere, der bliver berørt af det her, men vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dem videre.

Arla overtog driften af det fynske mejeriselskab Faurholt og Thrane I/S med dets to mejerier i Odense og Ørbæk i marts 2011.

Arla overtog driften af det fynske mejeriselskab Faurholt og Thrane I/S med dets to mejerier i Odense og Ørbæk i marts 2011.

Læs også