10 millioner kroner på vej til skovejere årligt

Miljøminister Ida Auken (SF) ønsker, at skovejere skal kunne søge tilskud til at drive bæredygtig skovdrift til gavn for plante- og dyrelive

30 millioner kroner skal sætte gang i bæredygtig skovdrift.

I hvert fald har miljøminister Ida Auken (SF) fået afsat 10 millioner kroner årligt på regeringens finanslovsforslag fra 2013-2015 til at hjælpe skovejere, der ønsker at omlægge driften til en mere naturvenlig skovdrift.

Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Pengene skal kunne søges gennem en tilskudsordning, og det er muligt at søge om penge til både at planlægge og lægge om til en mere naturvenlig drift af private skovarealer.

- Nu giver vi støtte til både arbejdet med at lave en naturplan og til at tage større hensyn til naturen i skovdriften. Naturplaner er ofte første skridt til at blive certificeret som bæredygtig skovbrug, og der er efterspørgsel efter produkter fra disse skove, siger Ida Auken og tilføjer:

- Bæredygtig skovbrug kan derfor give flere penge i kassen hos den enkelte skovejer, og samtidig bliver naturen den store vinder.

Naturstyrelsen har i samme forbindelse afsat 10 millioner kroner i 2012 til tiltag i statslige skove. Tiltag, der blandt andet skal give bedre levebetingelser for danske arter.

Læs også