I svinehytter for at høre om kvæg

Kvægfolk fra hele norden mødes i disse dage til kongres på Gråsten Landbrugsskole.

 I disse dage mødes kvæglandmænd, forskere og rådgivere fra hele norden til kongres i foreningen »Nordisk økonomisk kvægavl« (NØK). Foreningens formål er at udveksle viden og erfaring om moderne kvægbrug på tværs af de nordiske grænser, skriver Videncentret for Landbrug.

- Det er meget bevidst, at vi har både forskere landmænd og rådgivere repræsenteret i foreningen, så forskerne kommer tættere på det praktiske - og omvendt, fortæller foreningens formand Gert Pedersen Aamand, Videncentret for Landbrug.

Ud over deltagere fra Danmark, er både Finland, Færøerne, Island, Norge og Sverige repræsenteret på kongressen. Deltagerne skal høre oplæg om aktuelle emner indenfor kvægbrug – blandt andet klimavenlig kvægproduktion og ny teknologi i stalden.

 

Overnatter i svinehytter

Ud af de knap 250 deltagere er cirka halvdelen ægtefæller og børn/unge. Derfor er der også et særligt program for dem.

De unge, som deltager, har mulighed for at bruge både kroppen og hovedet og skal samarbejde på tværs af både alder og nationalitet. Der er blandt andet dyster i discipliner som gummistøvlekast og trillebør-ringridning. Og så bliver de tilbudt en overnatning i en hel hytteby bestående af grisehytter er indrettet særligt til formålet.

Ledsagerne tilbydes blandtandet byvandring i Gråsten samt udflugt til Mandø.

 

NØK-kongressen finder sted den 29. juli – 1. august på Gråsten landbrugsskole.

 

Læs også