Klar til Roskilde

På fredag åbner Danmarks største dyrskue på dyrskuepladsen i domkirkebyen.

For 43. gang slår Roskilde Dyrskue dørene op til en weekend med masser af dyr, maskinudstillinger og smagen af dansk landbrug. Det sker på fredag, lørdag og søndag, den 8. 9 og 10. juni. 

I år forventer ledelsen af Roskilde Dyrskue mellem 80-90.000 besøgende, som alle kan glæde sig til at skabe kontakter og hente inspiration hos de mere end 400 udstillere inden for maskiner, fødevarer, energi og øvrigt erhverv, som er på plads på den store dyrskueplads.

Igen kan arrangørerne melde om fulde huse, hvor alle dyrskuets standpladser er besat.

Samtidig vil der være omkring 2.000 dyr repræsenteret på skuet. Blandt andet 347 stykker malkekvæg, 296 kødkvæg og 360 heste foruden geder og får, kaniner, høns, kyllinger og grise.

Fødevareudstilling og økologi camp

»Smagen af dansk landbrug« omkranser igen årets fødevareudstilling. Her vil de mange udstillere - store som små – vise og fortælle om deres produkter. Det er ikke kun landmænd og fødevareproducenter, der er klar til at fortælle om blandt mælk, køer og natur. De kendte børne tv-værter Jeppe og Marie følger mælkevejen i Arla’s Naturfestival.

Som noget nyt i år har dyrskuet etableret en »økologi camp«. Her kan de besøgende stifte bekendtskab med økologiske produkter, høre om fremstillingsprocesser, se på særligt udstyr til økologisk produktion og få viden fra de økologiske landmænd.

Vil de besøgende se det nyeste inden for maskiner og udstyr, så har maskinudstillingen med 160 stande, alt hvad der er spændende og nyt. Traktorer, plove, såmaskiner, mejetærskere, kornvogne og meget andet vil fylde udstillingsområdet.

Men også udstyr til den grønne sektor og entreprenørbranchen er i fortsat fremgang på dyrskuepladsen ligesom et rigt udbud ATV’ere, specialkøretøjer, forskellige former for redskaber og håndmaskiner vil blive udstillet.

Som en anden nyhed i år kan dyrskuet præsenterer en særudstilling om kloakering og håndtering af spildevand i det åbne land. Udstillingen rummer flere kommuners tekniske afdelinger, entreprenører og rådgivere.

Læs også