Arla investerer for 1,8 milliarder kroner i år

Danmark er det land, hvor Arla investerer flest penge i år. Større effektivitet og kapacitet samt forbedrede CO2- og energiregnskaber er på dagsordenen.

Trods krisen fortsætter Arla med at investere massivt. Og hvor koncernen i 2011 investerede for samlet 1,7 milliarder kroner, øges investeringerne i år til 1,8 milliarder kroner.

- I krisetider sættes der endnu mere fokus på, at vi som virksomhed fastholder vores konkurrenceevne. I Arla mener vi, at investeringer i øget effektivitet og rationalisering er med til at sikre vores konkurrenceevne og vækst på lang sigt, siger adm. direktør Peder Tuborgh.

Han har netop fået bestyrelsens godkendelse af en investeringsplan, hvor cirka halvdelen går til kapacitets- og rationaliseringsprojekter.

Grønnere og mere effektiv
En særlig del af budgettet – i alt 133 millioner kroner – er reserveret til investeringer i miljø- og energitiltag.

Tilsammen reducerer miljøprojekterne Arlas samlede årlige CO2-udledning med cirka 13.200 ton, og på mejerierne reduceres energiforbruget med cirka 36.400 MWh årligt.

Arlas investeringer i 2012 skal dog primært skabe stærkere mejeristruktur, forædling af valle-ingredienser samt sikre en styrkelse af vækstmarkederne.

I alt bliver over 1 milliard af investeringerne i år brugt i Danmark, hvor Arla har det største antal mejerier og produktionsanlæg.

Blandt andet fortsætter udvidelsen af Taulov Mejeri, hvor Arla er i færd med at samle sin produktion af gulost.

Mere i Mellemøsten
Derudover fortsætter Arla i det kommende år med at investere kraftigt i sine definerede vækstmarkeder.

- Vi er et nordeuropæisk mejeriselskab, men de senere år ser vi i stigende grad, at det er på markederne uden for Europa, at forbruget af mælkeprodukter stiger. Derfor øger vi vores investeringer i blandt andet Mellemøsten, siger viceadministrerende direktør Povl Krogsgaard, som har ansvaret for Arlas samlede investeringer.

Uden for Europa investeres blandt andet i Saudi Arabien. Det betyder en udvidelse af den eksisterende kapacitet på Arlas mejeri til produktion af hvid ost fra 8.000 til 14.000 ton.

Læs også