Tilbage til fynsk muld

Den nye Centrovice-direktør, Henrik Borup Jeppesen, ser frem til en mere konstruktiv dialog mellem fynsk landbrug og bankverdenen.

Mange fynske landmænd har planer i skuffen for deres bedrifter, mens andre døjer med økonomiske kvaler efter investeringer på uheldige tidspunkter. Og det lave renteniveau, faldende jordpriser og med udsigten til fornuftige afregningspriser for produkterne ser unge muligheder for at realisere drømmen om en egen landbrugsbedrift - måske en start på et glidende generationsskifte eller en selskabsdannelse.

Men stort set hver gang får den finansielle sektor drømmene til at briste, i hvert fald ifølge landbrugets organisatoriske ledere.

Derfor virker Centrovice-bestyrelsens valg af ny direktør efter Dorit Greve oplagt. Med Henrik Borup Jeppesen får landboforeningen og dets rådgivningsselskab en mand, som både har fødderne dybt plantet i den fynske muld, rådgivningssystemet og i bankverdenen. Samtidig har Centrovice, der som bekendt både har været gennem et længere fusionsforløb og som endnu ikke har vist solide regnskabstal, sikret sig en direktør med stor ledererfaring og økonomisk indsigt.

Glad formand
Ved offentliggørelsen af valget blandt tæt ved 100 ansøgere til direktørstillingen glædede bestyrelsesformand Niels Rasmussen sig over, at det lykkedes at tilknytte Henrik Borup Jeppesen, der både er opvokset og bosat på Fyn, og som har et indgående kendskab til det fynske erhvervsliv.

- Han skal være med til at styrke Centrovices position som en af de fremmeste konsulentvirksomheder inden for rådgivning af landbrug og mindre erhverv. Og samtidig gennemføre en række forandringer og nyskabelser – særligt inden for kundeområdet.

Her tænkte formanden sikkert ikke mindst på netop forholdet til finanssektoren.

Og det er den nyansatte direktør parat til.

- Jeg håber, at jeg gennem en konstruktiv dialog kan være brobygger og skabe bedre, mere praktiske og mindre teoretiske løsninger til gavn for parterne. Og i sidste ende skabe bedre vilkår for rådgivningscentrets kunder, siger Henrik Borup Jeppesen, der tiltræder som chef for de 160 medarbejdere i Centrovice pr. 1. januar.

Tilbage til Fyn
Han får dog i det nye år endnu et par opgaver at skulle færdiggøre for sin arbejdsgiver, det statslige selskab, Finansiel Stabilitet. Her har han været tilknyttet, siden selskabet efter Max Bank's fusion med Sparekassen Sjælland overtog en del af den økonomisk trængte banks mindre attraktive engagementer.

- Det var udsigten til en årelang kontraktansættelse i København her efter nu knap tre år på Sjælland, først i Skælskør Bank og sidst i Max Bank i Næstved, som gjorde, at jeg udnyttede muligheden for at vende tilbage til familien og rødderne på Fyn.

Henrik Borup Jeppesen og familien, hustruen Helle og parrets tre børn på 10, 13 og 16 år, har hele tiden boet i Sdr. Nærå, og derfor glæder han sig til kun at få et kvarters kørsel på arbejde.

Virksomheden skal udvikles
Som landmands- og borgmestersøn fra Søndersø, og med opholdet på landbrugsskole inden Henrik Borup Jeppesen tog sin bankuddannelse, glæder han sig ikke mindst til igen at arbejde for fynske landmænd og virksomheder.

Som bekendt var Henrik Borup Jeppesen i perioden fra 2003 til 2007 direktør for Patriotisk Selskab, inden han blev hentet til direktionen i den skrantende Fionia Bank.

Vejen gik inden da og efter bankuddannelsen blandt andet via A.P. Møller og et par andre lederstillinger, inden han for alvor blev kendt for sine »oprydninger« i de finanskriseramte banker på Fyn og Sjælland.

49-årige Henrik Borup Jeppesen ser frem til i sit kommende job at styrke Centrovice som en succesfuld og ansvarlig virksomhed, som medlemmerne kan stille krav til.

- I en positiv konkurrence skal vi tilbageerobre og udvikle os, understreger den nye direktør.

Læs også