Stribevis af nyheder i kartoffelmarken

Flere maskinnyheder og stort fremmøde da Grimme Skandinavien holdt landsdemonstration af kartoffelmaskiner ved Brande - med Danmarkspremiere på to nye kartoffelmaskiner.

Mange havde fundet vejen til Fasterholt nær Brande, da Grimme Skandinavien havde arrangeret landsdemonstration af kartoffelmaskiner på kartoffelmarker hos gårdejer Jens Jørgen Hansen.

Her havde Grimme linet et bredt program af kartoffelmaskiner op - dels som en kørende demonstration i marken med kartoffeloptagere, og dels en udstilling ved teltet med blandt andet kartoffellæggere.

Hele fem nyheder blev præsenteret, hvor de to af dem var Danmarkspremiere.  Det drejede sig om kartoffeloptageren Grimme SV-260, der er en 2 rk. kartoffeloptager med tank. En kartoffeloptager der er bugseret og med 7,5 ton tank, og som er udviklet specielt til tung jord.  En model der, der dels er baseret på den gennemprøvede teknologi fra SE 150-60 modellen, som der også blev kørt med ved gårsdagens demonstration.

Den anden premiere-nyhed var Grimme GL-840 Compacta, der er en 8 rk. kartoffellægger, der er hydraulisk sammenklappelig. Dem blev udstillet sammen med modellen GL 34 T, der er en 4-rækket kartoffellægger med grubber og svanehalstræk.

Foruden nyhederne blev der foruden SE 150-60 kartoffeloptageren, demonstreret Grimme RH 12-60 Combi-kartoffeloptageren, der er udstyret med rullebord og valsesortering i tre størrelser.

Desuden var der udstillet CS 150 Rotapower strenglægger, samt Grimmes bud på en bedplov og hypper. Desuden var Agrovent og Dacom repræsenteret med henholdsvis ventilation, køl og isolering samt målesystemer og vejrstationer.

Læs også