Arla vil reducere udledningen af drivhusgasser fra gårdene

Arlas leverandører skal være grønnere. Derfor vil mejeriet nu måle, analysere og reducere udledningen af drivhusgasser fra gårdene.

Arla har nu løftet lidt af sløret for, hvordan selskabets miljøstrategi skal være frem mod 2020. Med projektet »Miljø på gården« vil man således sætte nye standarder for en bæredygtig mælkeproduktion.

- Vi har længe barslet med en ny miljøstrategi frem mod 2020 - ja, den har faktisk været rigtig længe undervejs, men vi har drøftet det både internt, med landbruget og også med folk udefra, som Greenpeace og andre miljøorganisationer, forklarer Arlas miljøchef, Jan Dalsgaard Johannesen.

Det skete, da han i sidste uge kom med et indlæg på en klimadag, som forskningscentret Agrotech havde arrangeret hos netop Arla Foods i Viby.

Her fortalte Jan Dalsgaard Johannesen, at man i den nye strategi blandt andet vil fokusere på jordens frugtbarhed og næringsstofbalance, foderproduktion, beskyttelse og fremme af biodiversitet, effektiv udnyttelse af ressourcer, reduceret udledning af drivhusgasser samt dyrevelfærd.

CO2-regnskab måske et krav
Hos Danske Mælkeproducenter har man opfattet meldingen fra Jan Dalsgaard Johannesen sådan, at Arla Foods arbejder på, at der skal udarbejdes CO2-regnskaber for alle leverandørbedrifter.

- Hvis det er tilfældet, opfordrer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter på det kraftigste til, at Arla forinden udarbejder en cost-benefit analyse og tager en debat med ejerne, om det er i deres interesse at blive pålagt flere opgaver og omkostninger, lyder det således fra foreningens formand, Kjartan Poulsen, i LDM Ugenyt.

Læs mere i dagens trykte udgave af Effektivt Landbrug

Læs også