Vejrup Andel stormer frem

Tilgang af nye kunder samt stor satsning på korn har betydet, at omsætningen blev mere end fordoblet fra 60 mio. kroner til 140 mio. kroner i Vejrup Andels Grovvareforening.

Det er ikke kun de helt store grovvarevirksomheder, der for manges vedkommende kan notere fremgang. Hos Vejrup Andels Grovvareforening i byen af samme navn, Vejrup, er det også yderst positive tal, der pryder det seneste regnskabsår.

For der er sket mere end en fordobling af omsætningen fra knapt 61,5 mio. kroner i 2009/2010 til hele 141 mio. kroner i 2010/2011.

- Omsætningsfremgangen skyldes især en kraftig fremgang på kornmarkedet, forklarer forretningsfører Mogens Skovbo Hansen, der foruden fremgang på korn og råvarer også kan notere sig en fremgang i antallet af kunder.

Han fornemmer klart, at de mange fusioner i branchen har fået flere til at vælge et mindre og lokalt funderet grovvarefirma som leverandør.

- Her er det nemt at komme til at snakke med alle, og der er kortere vej til toppen, forklarer Mogens Skovbo Hansen, der sammen med kollegaen Ulrik Hansen, styrer kontoret i Vejrup, hvor der også hører butik til. I alt er der fem medarbejdere ansat i Vejrup samt en enkelt på halv tid.

Årets resultat viste også stor fremgang fra godt 600.000 til nu godt 1 mio. kroner. Mogens Skovbo Hansen er mere forsigtig med forventningerne til det kommende år, hvor han forudser en vis stagnation. Til gengæld har han fortsat store forventninger til grovvarevirksomhedens nye forretningsområde omkring korn, der det seneste år har haft stor vækst.

Læs også