Næsten 21.000 til dyrskue i Aabenraa

Regn og blæst gav lidt færre besøgende på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa . 20.800 gæster lagde vejen forbi skuet, der bød på flere udstillere end nogensinde før.

Et rekordstort antal udstillere på pladsen og masser af dyr i ringen. Rammerne for et succesfuldt dyrskue var i orden, men alligevel bød årets sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa på færre besøgende end sidste år. 20.800 lagde vejen forbi skuet fredag og lørdag mod 21.600 gæster i 2010.

Massive regnbyger fredag og vedvarende regn lørdag eftermiddag bærer formentlig en stor del af skylden for det lavere besøgstal.

Og formand for LHN og dyrskuet, Jørgen Popp Petersen, lagde sidst på dagen i lørdags heller ikke skjul på, at han gerne havde set flere gæster på pladsen.

Til gengæld blev der budt på masser af god dyrskuestemning og hygge til de, der trodsede vejret og fandt vej til dyrskuepladsen, hvor både fredag og lørdag blev budt på masser af aktivitet og underholdning.

Gavnlig proces
Jørgen Popp Petersen var også blandt talerne i forbindelse med den officielle åbning af skuet. Her kom han blandt andet med et par venskabelige råd til hovedtaleren, den nyvalgte formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, og den intense debat der var i organisationen op til valget:

- Baggrunden for Michael Brockenhuus Schack´s exit er naturligvis trist, men jeg tror processen har været yderst gavnlig. Der har ikke været de store folkevandringer til valgmøderne, men det blev diskussionerne og meningsudvekslingerne ikke mindre af. Jeg både tror og håber at det nye formandskab tager bestik af situationen – hvad det er kritikerne mener. Der har været for mange landmænd der har følt, at L&F ikke var aktiv på de rigtige tidspunkter.

Læs også