- Jeg er klar

Niels Jørgen Pedersen er den nye mand i spidsen for landbruget i Danmark.

Det blev Niels Jørgen Pedersen, der kunne trække sig sejrrigt ud af formandsopgøret i Landbrug & Fødevarer mod Martin Merrild.

Den 46-årige thybo, der siden den kræftramte Michael Brockenhuus-Schack gik på sygeorlov i januar, har haft titlen som fungerende formand, fik 59 procent af stemmerne fra de delegerede, da det hele i går kulminerede ved det ekstraordinære delegeretmøde i Herning.

- Jeg er klar, lød det første løfte fra Niels Jørgen Pedersen, da han umiddelbart efter valgresultatet var læst op, takkede forsamlingen for valget.

Forinden havde han fra talerstolen gjort det klart, at for ham er dialog og gensidig forståelse vejen frem. Han fortalte samtidig, at valget mellem Martin Merrild og ham var et valg mellem to forskellige strategier. De sidste ugers valgkamp havde gjort det klart for ham, at de to ikke deler samme opfattelse, når det kommer til, hvordan Landbrug & Fødevarer, skal fortsætte i fremtiden. Martin Merrild har blandt andet været en fortaler for en lidt mere markant tone end den som Niels Jørgen Pedersen, ind til videre har benyttet sig af.

- Jeg er glad for at blive valgt. Det giver en bekræftelse af, at det er den rigtige strategi, som vi har valgt, og det er de rigtige ting, som vi gør i bestyrelsen, sagde Niels Jørgen Pedersen til Effektivt Landbrug kort efter valget.

Hårde uger
Han fortalte, at de sidste uger har været hårde, men at han alligevel er glad for, at man fik et kampvalg til formandsposten frem for, at det blot var blevet en kåring, som det ellers i lang tid så ud til, da Martin Merrild først kom på banen for lidt over tre uger siden.

- Det er dog også godt, at vi nu har fået sat tingene på plads. Det har dog været rigtig positivt at være rundt i landet i de sidste 14 dage, lød det.

I alt var 442 ud af 447 delegerede mødt op for at stemme. 261 af stemmerne gik til Niels Jørgen Pedersen og 181 til Martin Merrild.

 

 

 

Læs også