Er stjålne mink stadig i Danmark?

Nordjyllands Politi opfordrer til, at man inden for branchen holder særligt øje med, om en minkavler pludselig får 2.000-2.500 ekstra mink.

En yderst ubehagelig sag har ramt den danske minkbranche.

Tre minkavlere i det nordjyske har for nylig alle været udsat for tyveri af minkhvalpe. Seneste tyveri fandt sted natten til mandag på Jørgen Jensens farm i Flauenskjold i Østvendsyssel. Han fik stjålet 1.000-1.200 minkhvalpe. I alt er der ved de tre tyverier stjålet en 2.000-2.500 minkhvalpe, hvilket betyder store økonomiske tab for minkavlerne, da avlerne ikke har mulighed for at tegne forsikring for hvalpe.

Ifølge Torben Jensen, vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi er der stor sandsynlighed for, at tyvene skal findes inden for branchen. De stjålne minkhvalpe kan nemlig meget vel være havnet på en anden dansk minkfarm.

- Vi har modtaget tre anmeldelser for tyverier. Det, der er identisk, er, at det er hvalpe, som de stjæler alle steder, og det som de tre minkavlere siger til os, det er, at det er nogle med meget stort kendskab til branchen, som har gjort det. Det er vi enige i, idet minkene kun kan overleve 10-15 timer inden, de skal sættes til en tæve, siger han.

Ingen spor
Torben Jensen fortæller dog, at politiet ikke har nogle tekniske spor at gå efter, og dermed heller ikke har mistanken rettet nogen bestemte steder hen. Derfor opfordrer han folk i minkbranchen om at være ekstra opmærksom. Han medgiver, at det teoretisk også godt kan lade sig gøre, at køre minkene ud af landet.

- Men der er jo ingen idé i at køre dem ret langt, hvis de fleste af dem dør. Fidusen er vel at få dem til en tæve, og få dem til at vokse op og sælge skindet. Blot som hvalpe udgør de jo næppe den store værdi, siger Torben Jensen.

Den nordjyske politimand opfordrer nu aktørerne inden for minkbranchen til at være ekstra opmærksom på om en minkavler et eller andet sted pludselig får ualmindelig mange hvalpe.

- Det må da være nogle, der ligger mærke til, hvis en minkavler pludselig får 2.000-2.500 ekstra hvalpe, siger han.

Læs også