Sjællandsk stolthed over traktor-event

Rasmus Petersen og Thyge Wissing fra Næstvedegnen gik forrest, da danske landmænd kørte til København for at viser deres utilfredshed med Grøn Vækst og ulige konkurrencevilkår.

- Det gik over al forventning.

De to landmænd Thyge Wissing og Rasmus Petersen - begge fra egnen omkring Næstved - har i den grad været i begivenhedernes centrum i den senere tid.

Årsagen er, at de to sjællandske landmænd var initiativtager og hovedkræfterne bag den store traktor-karavane, som for en snes dage siden rullede ind til indre København.

Her markerede omkring 1.300-1.400 landmænd deres utilfredshed med regeringens Grøn Vækst-plan og med, hvad landmændene kalder ulige konkurrencevilkår i EU.   

Og selvom der også har lydt kritik af eventen, er de to landmænd stolte af deres kolleger. Og de er stolte over, at det lykkedes, på få uger, at få stablet en succesfuld landsdækkende traktordemonstration med endestation i indre København på benene.

- I sidste ende vi vil selvfølgelig det samme. Nemlig at have et bæredygtigt landbrug nu og i fremtiden, lyder det fra de initiativrige sjællandske landmænd.

Læs også