Nu er det nok!

Svineproducent og planteavler Rasmus Petersen fra Næstved-egnen har fået nok af snak og dialog. Grøn Vækst skal væk, hvis der overhovedet skal eksistere et landbrug i Danmark i fremtiden.

Siden sidste har uge har svineproducent og planteavler Rasmus Pedersen fra Næstved-egnen ringet til kolleger over hele landet. Årsagen er en artikel om Bæredygtigt Landbrugs konference på Christiansborg den 16. marts. Nu er han i gang med at lancere en af de største demonstrationer inden for landbruget i nyere tid.

- Lige siden jeg begyndte at kontakte andre landmænd, er det gået stærkt. Meget stærkt. Vi har flere sponsorer bag os, og derfor er der penge til at fremstille blandt andet bannere.

- Vi har haft en god dialog med politiet, og både ordensmagten og Københavns Kommune har godkendt vores aktion, siger den initiativrige 36-årige sjællandske landmand til Effektivt Landbrug.

Tid til handling
Og det er ikke bare sjællændere, der vil demonstrere. Fra hele landet har Rasmus Pedersen og hans kollegaer fået stor opbakning og tilslutning. 

- Vi har størstedelen af landmændene bag os, og til demonstrationen den 16. marts kommer der traktorer fra både Fyn og Jylland, fortæller Rasmus Pedersen og forsætter:

- Regeringens Grøn Vækst-vision skal væk. Dansk landbrug kan ikke konkurrere, hvis reglerne for Grøn Vækst implementeres, og så må vi dreje nøglen om.

På spørgsmålet om ikke den konstruktive dialog, som blandt andet DLS og Landbrug & Fødevarer står for, er vejen frem, svarer Rasmus Pedersen hurtigt.

- Nej. Situationen er for alvorlig. Den dialog har vi ført de sidste tyve til tredive år, og der er ikke sket noget som helst. Hvad har vi egentlig fået ud af det? Den tid er slut, nu skal der handling til.

Læs også