Brand på Møbergs gård

100 kreaturer blev reddet ud, da der udbrød brand på gården hos Arla-formand Ove Møberg.

Omkring 100 køer måtte lukkes ud af deres vante omgivelser og ud i det fri, da der fredag aften udbrød brand på gården på Klinkvej 12 i Hejnsvig. En gård, der ejes af formanden for Arla Foods Ove Møberg.

Han gik fredag aften rundt ved ejendommen og hjalp så godt til, som han kunne, men slukningsarbejdet holdt han sig naturligvis fra - det job var der masser af brandfolk, der tog sig af.

- Der er heldigvis hverken kommet dyr eller mennesker til skade, lød det fra Ove Møberg, der ikke længere selv bor på gården. Det gør en ung mand, der var så aktiv i arbejdet med at redde dyrene ud, at han måtte en tur forbi sygehuset til observation for røgforgiftning.

En længe udbrændte, og ilden bredte sig til loftet over en stald med køer, så derfor måtte de lukkes ud. De løse køer på området omkring gården fik Trafikradioen til at advare bilisterne mod dyrene, men ingen blev ramt.

Brandårsag
Brandvæsenerne fra både Billund og Grindsted deltog i slukningsarbejdet og blev assisteret af to tankvogne fra Brørup og Beredskabsstyrelsens støttepunkt i Esbjerg med tre køretøjer.

To døgn tidligere var der også en gårdbrand i Hejnsvig, men politiet kender i skrivende stund ikke brandårsagen til nogen af brandene. Der kan være tale om en tilfældighed, men der kan også være en brandstifter, der er på spil. Ved den første brand måtte en ko aflives.

Læs også