Topmøde i juletræsbranchen

MESSE: Omkring 2500 fagfolk fra hele Europa mødes torsdag den 19. august til den traditionsrige messe på Langesø Gods ved Odense.

Der bliver trængsel i det naturskønne messeareal ved Langesø Slot på torsdag den 19. august. Det er nu 19. år i træk, at Langesø-Messen er startskuddet til årets sæson for juletræer og pyntegrønt.

- En sæson, der i år er særlig spændende, fordi priserne er gode, og producenterne derfor netop nu tjener fornuftige penge, påpeger Hans Berner, der er 10. generation på Langesø Slot, og som står i spidsen for det store arrangement på det fynske gods.

Det er derfor en branche i fremdrift, som mødes torsdag. De omkring 125 deltagende firmaer og organisationer viser alt, hvad der rører sig inden for juletræsbranchen, lige fra småplanter til store skovtraktorer.

Desuden ventes der igen i år et sted mellem 2200 og 2500 gæster i dagens løb. Og skulle der falde en regnbyge i nattens løb venter Hans Berner, at måske 1-200 landmænd erstatter høstarbejdet med et indblik i den spændende juletræsproduktion.

Netværk
- Stort set alle med tilknytning til juletræsbranchen både herhjemme og rundt om i Europa vil helt sikkert være at finde på messen, forsikrer Langesø-ejeren. Alle opkøbere kommer her hvert år, og det samme gør de fleste hjemlige producenter og også kolleger fra udlandet. Vi ser flere og flere gæster fra Østeuropa, ligesom vi har haft besøgende helt fra USA og Kina.

Hans Berner understreger, at der dermed er oplagte muligheder for at pleje netværket. Det er der også taget hensyn til i dagens program, idet der ikke afvikles sideløbende events som foredrag eller temamøder. Det primære for gæsterne er mødes med kolleger, udbydere og leverandører, og det er tid til og mulighed for, da messen og standene er tæt placeret på skovvejene i det idylliske område.

Derfor forventes også, at årets juletræsmesse bliver et tilløbsstykke. Billetlugerne åbner kl. 9.00, og messen slutter kl. 17.00.

    

Læs også