Stort bedriftsbesøg og sprøjteteknik i mørket

BEDRIFTSBESØG: Det gælder om at bruge mindst mulig kemi bedst muligt i marken. Med sporstoffer i sprøjtevandet og UV-lys kunne det forleden ses i forbindelse med et kombineret bedriftsbesøg og sprøjtedemonstration ved Kolding arrangeret af KHL.

Hvordan får man moderne landbrug til at gå hånd i hånd med natur og by med en beliggenhed klods op af en større by som Kolding? Hvordan optimere man sprøjtningen i marken mest muligt?

Det var nogle af de svar deltagerne fik i forbindelse med et kombineret bedriftsbesøg og sprøjte UV-Lysshow, arrangeret af Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL, der fandt sted forleden på de to bedrifter »Bjerregaard« og »Straarup« nær Kolding.

På Bjergegaard produceres der kalvekød, hvor der er sat fokus på kvalitet og dyrevelfærd. Her fortalte Niels Bjerre om bedriften og de udfordringer og muligheder han som landmand ser for erhvervet nu og fremover. Samtidig benyttede han lejligheden til at præsentere sin nye kogebog »Kalv med masser af kærlighed«. Ude i marken gennemgik planteavlskonsulent hos KHL, Ditte Clausen, vækstsæsonen for vinterraps.

På Straarup handlede det om især planteavl, hvor Ditte Clausen, fortalte om svampeforsøg i vinterhvede.

Aftenen sluttede af med en gennemgang af sprøjteteknik, hvor KHL i samarbejde med BASF ved Han Thostrup gennemgik forskellige sprøjteteknikker og indstillinger af sprøjtedyser på sprøjtebommen.

Ved hjælp af sporstoffer i sprøjtevandet og UV belysning, kunne der demonstreres hvordan sprøjtemidlerne fordelte ud over planterne, og den effekt de ved den givne sprøjtteknik, der især handler om dosering og dysernes hældning.

Læs også