Skarpere end de fleste

New Hollands nye letvægter, T6000 modelserien er nu kommet til landet. Den kan leveres i standardversion til for eksempel enkle læsseopgaver eller med mærkets mest avancerede udstyr til komplicerede opgaver i marken.

Med New Hollands nye T6000 Range Command og Power Command får de danske landmænd nu en let, snild og særdeles manøvredygtig traktor med stort set alle T7000 seriens kendetegn.

Den første demo-model af en veludstyret New Holland T6090 kunne i sidste uge præsenteres af New Holland på en mark i Glumsø på Sjælland.

Demo-modellen har en omfattende udstyrspakke og illustrerer derved, at modelserien både henvender sig til den kundegruppe, der har brug for det mest avancerede udstyr til markarbejde og i en mere skrabet version til rå trækkraft og for eksempel som læssetraktor.

Til illustration af mulighederne kan nævnes, at standardmodellen af en T6090 koster godt 730.000 kroner, mens den samme traktor med fuldt program af ekstraudstyr (VRS RTK autostyring, fuld powershift transmission, affjedret foraksel, frontlift, midtmonterede ventiler, klimaanlæg mm.) nærmer sig millionen.

Fritsynstag er standard
At det ligger lige for at have den nye T6000 serien som frontlæssertraktor, illustreres ved at standardversionen er med fritsynstag. Til den høje komfort ved læsserarbejde hører naturligvis vendegearet, der enten kan aktiveres fra håndtaget ved rattets venstre side eller med højre hånd på Command Grip håndtaget i Sidewinder II armlænet.

Demotraktoren var ikke forsynet med den velkendte New Holland supersteer, men med terraglide og affjedret foraksel. En almindelig standardtype foraksel kan også leveres, oplyser Jimmie Vestergaard, produktchef New Holland Danmark.

Til den bekvemme manøvrering kan man også bestille FastSteer, det lille rat inden i det store, hvor man med et tryk kan få fuldt styreudsving på forhjulene, uden at dreje flere omgange med rattet. En lettelse både ved læsserarbejde og på forageren.

Range Command transmissionen og IntelliShift sikrer, at der er bløde, bekvemme og koblingsfrie skift mellem hastighedsområderne.

Avanceret armlæn
Det avancerede og prisbelønnede Sidewinder II armlæn er tidligere beskrevet her i avisen i forbindelse med T7000 modelserien. For New Holland brugere betegner det nydesignede armlæn et ergonomisk og teknologisk gennembrud. Den nye generation af armlæn med Intelliview III berøringsskærmen i logisk sammenhæng med CommandGrib håndtaget samler nu endnu flere funktioner uden at blive uoverskuelig.

Som med en computer eller en ny mobiltelefon, er der alene tale om, at føreren bruger den nødvendig tid til at sætte sig ind i de mange muligheder og faciliteter, der passer til det konkrete behov. Mulighederne er flere end begrænsningerne.

Autostyring
Hele modelserien kan leveres med autostyring, som kan præstere nøjagtig kørsel ned til en præcision på omkring to centimeter.

En NH 262 modtager på taget giver mulighed for at fange signaler fra det kendte Egnos-system eller OmniStar. Der er naturligvis også mulighed for, gennem et særligt AG3000 datamodem at anvende New Hollands VRS RTK system, der sender korrektionssignaler via mobilnettet.

Uanset valg af korrektionssignal arbejder systemet sammen med Intelliview monitoren. Hermed er autostyringen fuldt integreret, og sammen med foragerautomatikken, kan føreren undgå at skulle sidde med sin fulde koncentration på arbejdsbredde og vendefunktioner på lange arbejdsdage.

Lavt støjniveau
Skal traktoren monteres med særligt krævende og tungt udstyr i fronten, kan der som ekstraudstyr tilkøbes ekstra sidevanger. Traktoren er forberedt til fabriksmonteret frontlift og front-pto, der arbejder sammen med foragerautomatikken.

Med en TerraGlide affjedret foraksel og en avanceret kabineaffjedring er for eksempel tungt transportarbejde blevet meget behageligere. Støjniveauet i kabinen er ifølge standardiserede målinger nu kun 70 dB(A).

Produktchef Jimmie Vestergaard fremhæver desuden en række fordele, der gør daglig service nemt og hurtigt.

- For eksempel åbnes hjælmen i et stykke og giver nem adgang til kølere, filtre og selve motoren, nævner produktchefen.

Den første New Holland T6090 vil nu komme på rundtur til flere forhandlere og Jimmie Vestergård lover, at vi snart vil se flere af den nye modelserie i landet.

- Modellen er i fuld produktion på fabrikken og kan allerede nu bestilles med alle typer ekstraudstyr, siger han.

Læs også