Bornholm vil ikke have hjælpepakker

Formanden for Bornholms Landbrug siger nej tak til hjælpepakker. Vi skal bare have bedre rammevilkår, så landbruget kan konkurrere, siger han.

Mens det i kredse af dansk landbrug er begyndt at summe om hjælpepakker til det pressede danske landbrug, så er der en anderledes konsekvent udmelding på Bornholm. Her vil formanden for Bornholms Landbrug gerne slippe.

- Landbruget har ikke brug for hjælpepakker og kortsigtede løsninger. Det vil ramme os som en boomerang, når det går bedre, og forbrugerne vil sige, at vi kun kan producere fødevarer med hjælpepakker. Gældssanering får vi ikke igennem, så det behøver vi heller ikke tale om, siger Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Rammevilkår
Formanden mener i stedet, at rammevilkårene for landbruget skal gøres bedre, og derfor har han også svært ved at forstå tiltagene i Grøn Vækst.

- Det virker nærmest mystisk, at det skal presses igennem på et tidspunkt, hvor situationen ser ud, som den gør. Det havde været mere gavnligt at stille Grøn Vækst i bero i tre år, i stedet for at snakke om hjælpepakker, foreslår Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Landbruget er Bornholms største erhverv. I turistbranchen er der kun beskæftigelse nogle få måneder, og Bornholm har brug for en produktion, der genererer arbejdspladser hele året.

- Mange er afhængige af beskæftigelsen i landbruget, og jeg kan ikke se, hvem der kan overtage det. Det er landbruget, der skaber den stabilitet, vi har brug for året rundt på Bornholm - også om 15-20 år, fastslår Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Læs også