Traktorimportør forlader LIB

Et af de store traktormærker i Danmark, New Holland, skifter nu strategi, og har besluttet sig for at udstille på Agromek 2010.

- Arrangørerne bag Agromek har flyttet sig, og det er godt. Derfor har vi nu besluttet at udstille på Agromek 2010 i Herning, siger New Holland marketing manager Ove D. Juel fra New Holland Danmark.

Med Agromeks nye koncept om udstilling af maskiner og redskaber til markbrug hvert andet år i november måned, har New Holland Danmark besluttet at være en naturlig del af disse fremtidige udstillinger. I forhold til Agritechnica messen i Tyskland ligger årstallene forskudt, således interesserede kan skifte mellem de to udstillinger.

New Holland Danmark oplyser, at de fleste af deres kunder og New Holland forhandlerne gennem længere tid klart har ønsket en samlet udstilling i Danmark.

- Vi har fuldt tiltro til at vi får nytte af at være på Agromek, fastslår Ove D. Juel.

LIB drøfter situationen
De største traktorimportører i Danmark har gennem deres organisation LIB (Landbrugsmaskin-importørernes brancheforening af 1919) siden 1998 afholdt en udstilling i Fredericia.

Siden sidste udstilling i 2008 har først HCP med traktormærkerne Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürligmann og Zetor trukket sig ud af LIB-samarbejdet. Når det gælder udstillingssamarbejdet, trækker nu også LIB-medlemmet New Holland sig.

- Det er en beslutning, jeg først hører om nu, så det har jeg ikke nogen kommentarer til, siger formanden for LIB, direktør Otto Freiesleben fra John Deere importøren, Nellemann Agro AS.

- Derfor har jeg ikke nogen kommentarer til at New Holland nu har besluttet at udstille i Herning. Indtil videre er det planen at fortsætte LIB udstillingerne i Fredericia, men i lyset af hele markedssituationen skal vi naturligvis drøfte det hele på et møde i LIB-kredsen, siger Otto Freiesleben.

Læs også