Kommet for at blive

Sivertsen Hillerød er to gamle forretninger i nye klæder. Bay Sivertsen og HTMC har slået pjalterne sammen, og er åbnet med en stærk forretning, der både er specialister indenfor landbrug og have-park.

Den 1. oktober 2009 var HTMC i Hillerød en saga blot. Efter 15 år i branchen, valgte indehaver, Kenneth Sørensen, at overlade det økonomiske ansvar til Hans Øbakke, Øbakke a/s, og i stedet »nøjes med« at varetage den daglige ledelse.

- Det er dejligt at være ansat, for nu har jeg pludselig både ferie og fast løn, og så glæder jeg mig rigtig meget til at bruge min energi på at udvikle forretningen frem for hele tiden at skulle tænke på økonomien, siger Kenneth Sørensen, da Landbrug ØST besøger den nye forretning.

Lokalerne, som Sivertsen Hillerød skal drives fra, er dem, der tidligere husede HTMC, så der er ikke tale om nye lokaler.

- Jeg købte ejendommen her for et par år siden, og har sat det hele i stand, så det er stort set lige til at flytte landbrugsmaskinforretningen lige ind, fortæller Kenneth Sørensen. Fremover skal landbrugskunderne med andre ord køre 200 meter længere ned af Høgevej i Hillerød.


Ved sammenlægningen af de to forretninger, håber indehaver, Hans Øbakke, at have skabt en god forretning. Han overtog det tidligere Bay Sivertsen den 1. juli, og den 1. oktober kom altså HTMC også ind under hans vinger.

- Kenneth ringede og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at købe HTMC, og det var jeg på ingen måde afvisende overfor, for når bolden kommer, så må man også sparke til den, siger Hans Øbakke, der har fået kontor hos Sivertsen Roskilde, der ligger i det tidligere Bay Sivertsens lokale på Københavnsvej i Roskilde.

- Det er meget vigtigt for mig at understrege, at det stadig er den samme forretning, som vores kunder møder. Vi har fået fordoblet vores salgskapacitet, og har stadig den samme gode servicekapacitet. Det eneste, der er skiftet ud, det er ledelsen, siger Hans Øbakke og fortsætter:

- Medarbejderne i både Roskilde og Hillerød er stadig de samme, for det er sjældent, det er medarbejderne, der er problemer med. Men nu er ledelsen flyttet ind i huset her, og det tror jeg på, har en stor betydning generelt.

New Holland
Det er stadig de blå traktorer, der sælges hos Sivertsen i både Roskilde og Hillerød. New Holland er traktormærket i landbrugsafdelingen, og det vil det blive ved med at være.

- New Holland er uden diskussion vores hovedprodukt, og det vil det også være fremover. I det hele taget vil vores kunder ikke kunne mærke nogen forandringer, siger Hans Øbakke, der i forbindelse med overtagelsen har trimmet forretningen lidt, men i øvrigt ser det som en af sine fornemste opgaver, at få medarbejderne til at trives og være glade for deres job.

Godt samarbejde
I Hillerød ser Kenneth Sørensen det ikke, som at to konkurrenter er blevet lagt sammen, for der har altid været et godt samarbejde forretningerne imellem.

- Vi har altid haft et godt dagligt samarbejde med hinanden, og har blandt andet hentet reservedele hos hinanden, fortæller han.

Nu skal det gode samarbejde til at foregå indenfor de samme fire vægge, og det er med til at gøre forretningen stærk.

- Vi kan nu være 100 procents leverandører til hele branchen, uanset om vi taler have & park, entreprenører eller landbrug, og det gør os stærke, siger Kenneth Sørensen, og fortæller, at forretningen i Hillerød skal dække hele Nordsjælland og landet ind mod København. Forretningen i Roskilde dækker området omkring Roskilde, og også en stor del af Nordvestsjælland.

- Vi bliver en stærk spiller på markedet, for vi er jo allerede etablerede, og skal ikke ud at køre efter kunder for at banke forretningen op, vi skal køre efter nye kunder. Faktisk har vi rigtig travlt, og får dagligt nye kunder, fortæller Kenneth Sørensen, der ikke mener, at kunderne kommer til at mærke noget til sammenlægningen.

- Hvis der er nogen, der bemærker en forandring, så er det, at antallet af montører bliver større, da der jo også er montører med fra de andre forretninger, og derfor får vi mulighed for at komme hurtigere ud og løse flere forskellige former for opgaver, siger Kenneth Sørensen.

- Watch out! Vi er kommet for at blive, siger Kenneth Sørensen med et smil

Godt team
Der er blevet luget lidt ud i medarbejderstaben i forbindelse med sammenlægningen til Sivertsen i Hillerød. Dermed er der i dag 15 medarbejdere i firmaet, herunder to lærlinge, og to deltidsansatte.

Kim Jørgensen er ansat som lagerchef i det nye firma:

- Jeg er en ren novice indenfor landbrug, men har heldigvis den tidligere butikschef fra Bay Sivertsen ved min side, og så har jeg god erfaring fra mit tidligere job i autobranchen, fortæller han.

Den tidligere butikschef er Karsten Kristensen, der har været hos Bay Sivertsen siden 1982, og dermed må siges at have stor erfaring i salg til landmænd, men som ikke afviser, at sælge til private også.

- Der kommer ikke så mange private her, men dem der kommer, er velkomne, og får god service og vejledning sammen med det produkt, de eventuelt køber, siger Karsten Kristensen.

Michael Kaas Mortensen kører ud som sælger for Sivertsen Hillerød. Han har været ansat i HTMC siden 2006, men har en stor blandet erfaring gennem mange år i branchen.

- Jeg er faktisk kommet tilbage til det jeg kender, og det gode job er blevet rigtig godt med den her sammenlægning, siger Michael Kaas Mortensen med et grin.

Værkfører i Hillerød bliver Bo Jakobsen, der har arbejdet i Bay Sivertsen siden 1982.

- Jeg er inkarneret Ford/New Holland mand, men kan naturligvis også servicere alle andre traktorer og markredskaber, og faktisk har jeg også lidt erfaring med have og parkmaskiner, fortæller Bo Jakobsen.

- I mine øjne er det en spændende sammenlægning, som udvider forretningens horisont, og gør den stærkere, slutter Bo Jakobsen.

Læs også