Nænsom rive undgår jord i ensilagen

BEHÆNDIGT: En ny type pickup-rive fra Scan-Agro samler skår i græs og helsæd uden at få jord med.

På torsdag den 24. juli demonstrerer Scan-Agro en ny pickup-rive i såvel helsæd som i græs. Det sker på en 100 hektar stort areal hos Jørgen Madsen, Brådalvej 35, 9210 Ålborg SØ i tidsrummet fra klokken 10 til 14.

Den nye rivetype er især velegnet til ensilering, hvor en pickup er mindre tilbøjelig til at mikse sand og jord ind i materialet end de almindelige river. Materialet løftes op og transporteres på tværs af køreretningen ved hjælp af et gummibånd.

Hadsundfirmaet Scan-Agro har besluttet at markedsføre den italienskbyggede Roc pickup-rive i Danmark og ønsker derfor at præsentere det nye princip for en større offentlighed ved arrangementet.

Godt for ensilagen
Effektivt Landbrug har tidligere bragt en omtale af maskinen, hvor det nye princip blandt andet hyldes af kvægbrugskonsulent Ole Toft fra Hobro - Aalborg Landboforening. Han fremhæver især, at princippet i den nye pickuprive kan reducere indholdet af jord i ensilagen.

Den halvbugserede maskine med arbejdsbredder op til 9,5 meter kan løfte pickuppen cirka en meter op, hvorved det kan undgås at splitte selv store skår ved vendinger i markens ender.

Maskinens pickup følger nænsomt jordoverfladen ved hjælp af et affjedringssystem, mens den øvrige del af maskinens vægt bæres af de store transporthjul bag pickuppen.

Læs også