Kvægsamarbejde i analysefase

(LANDBRUG FYN) Agrogården vil have sikkerhed for den tværfaglige rådgivning, inden et eventuelt samarbejde om kvægrådgivningen sættes i værk.

- Vi er meget indstillet på at samarbejde, men det skal ske på de rigtige præmisser. Derfor ønsker vi en nærmere analyse af mulighederne for fastholdelse af det tværfaglige rådgivningstilbud til medlemmerne. Og sikkerheden herfor har vi endnu ikke fået.

Sådan lyder det fra formanden for Agrogården, Kurt Nissen, som kommentar til, at Agrogården ikke i første omgang har valgt at følge LandboFyn ind i samarbejdet med Syddansk Kvæg, som omtalt her i avisen i sidste uge.

- Som politisk valgte er det afgørende at få gennemanalyseret mulighederne på vegne af vore kvægbrugere i foreningen. Det er nødvendigt, ikke mindst af hensyn til den tværfaglige rådgivning, understreger formanden på en enig bestyrelses vegne.

Han fortæller, at der har været et møde med Syddansk Kvæg, hvor ideerne og tankerne bag et organisatorisk og rådgivningsmæssigt samarbejde er blevet præsenteret.

- Imidlertid var LandboFyn inviteret før os, og derfor er de længere fremme i processen, siger Kurt Nissen og nævner, at Agrogårdens direktør og ledende kvægbrugskonsulent nu har fået til opgave at komme med deres forslag til en optimal løsning, som herefter vil blive diskuteret og taget stilling til i bestyrelsen.

I fredags blev der på initiativ af De Fynske Landboforeninger afholdt et møde, hvor netop hele strukturen og forholdene omkring den fynske kvægbrugsrådgivning nærmere blev drøftet. Ligeledes ventes det, at emnet tages op, når der på tirsdag afvikles årsmøde i Fællesudvalget for Kvæg i Fyns Amt.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også