Lexion nr. 1000 langet over disken

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Det var kapaciteten og dermed fremtidssikringen, der gjorde udslaget for Sædingegaard Gods på Lolland efter grundig afprøvning af tre mærker i forrige høst forud for den store investering.

På Sædingegaard Gods på Lolland køber man mejetærsker efter grundige overvejelser. Således havde planteavlsgodset tre mærker på prøve i forrige høst forud for investeringen i en ny maskine til denne sæson, hvor der skal høstes omkring 900 hektar.

Tilfældigvis kom den høstmaskine, Sven og Jens Nymann fra Sædingegaard Gods besluttede sig for, også til at markere »en rund dag« for leverandøren. Det blev nemlig Lexion nummer 1000 solgt i Danmark, godset købte.

- Vi valgte Claas Lexion 600, fordi det er det eneste mærke på markedet med så stor kapacitet. Det fik vi ved selvsyn afprøvet og konstateret under demonstrationen sidste år på vores egne marker, siger Sven Nymann om det, der gjorde udslaget, da der skulle handles.

Med 600’eren har godset dermed også sikret sig kapacitet til at høste endnu større arealer i fremtiden.

Sædingegaard Gods’ Lexion-flagskib er blandt udstyret med 30 fods VARIO skærebord, frøudstyr, brede hjul og laserpilot, og hos den lokale forhandler - Maskincenter V. Ulslev A/S - har godset også deltaget i et »pilotkursus«, som importøren - LMB Danmark - afholdt.

Handlen er blot en af foreløbig 20 Lexion-mejetærskere, som Maskincenter V. Ulslev A/S har solgt i år, og afdelingsleder Ole Jacobsen fra maskincentret peger på to gode grunde til, at serien er slået så godt an:

- Lexion har en kapacitet, der ligger væsentligt over vores konkurrenter. Og så betyder det store serviceapparat, der står bag de fem røde bogstaver også meget, siger han til Effektivt Landbrug.

I år er i øvrigt et jubilæumsår for Claas’ mejetærskerproduktion i Europa. I 1936 blev den første bugserede mejetærsker fremstillet, i 1953 den første selvkørende mejetærsker, og for ti år siden, i 1996, gik produktionen af Lexion-serien i gang med 400’eren. Siden har mere end 25.000 Lexion-maskiner forladt samlebåndet på fabrikken i Tyskland.

Importøren, LMB Danmark, lægger da heller ikke fingrene imellem i sin præsentation af Lexion-seriens flagskib, 600’eren, der er verdens største mejetærsker og sætter nye standarder for produktivitet, driftssikkerhed og komfort ifølge en pressemeddelelse. Foreløbig er der solgt 18 nye Lexion 600 i Danmark.

Læs også