Fremtidens kvægstalde

(LANDBRUG SYD) Fire nye kvægstalde ved Varde slår dørene op.

Der bliver mulighed for at se fremtidens kvægstalde og det nyeste inden for byggeri af kvægstalde, når Landbrugets ByggeRådgivning tirsdag den 11. januar kl. 10-15 arrangerer åben stald i nyere kvægstalde i Næsbjerg-området ved Varde.

- De fire stalde er beliggende inden for en radius af ganske få kilometer, og vi lægger traditionen tro op til, at de besøgende kan køre fra stald til stald og danne sig indtryk af, hvordan de forskellige staldtyper fungerer, siger projektkonsulent Claus Bertelsen fra Landbrugets ByggeRådgivning i Varde.

- Vi forventer stort rykind fra hele landet og fra både Tyskland, Norge og Sverige, af både landmænd og byggefolk, som vil se de forskellige staldsystemer og nuancerne i byggerierne, fortsætter Claus Bertelsen.

De fire landmænd, som slår stalddørene op, er:

Kjeld og Anni Jepsen, Vardevej 52 6800 Varde. Ny fritliggende isoleret løsdriftsstald med plads til 170 køer i sengebåse.

I/S Sørensen v/ Laurids, Erik og Eva Sørensen, Biltoftevej 14, Næsbjerg 6800 Varde. Uisoleret løsdriftsstald med plads til 180 køer i sengebåse og ungdyr.

Lars, Jørgen og Vera Bruun, Møgelbjergvej 15 Næsbjerg 6800 Varde. Ny fritliggende uisoleret løsdriftsstald med plads til 140 køer i sengebåse. Ungdyr i bestående løsdriftsstald.

Thomas og Dorthe Larsen, Høkærvej 1, Næsbjerg 6800 Varde. Ny uisoleret løsdriftsstald med plads til 280 køer i sengebåse. Ungdyr i bestående løsdriftsstald.

Arrangementet er gratis, og de forskellige firmaer, som har medvirket i byggeriet, vil være til stede i staldene - tillige med repræsentanter fra Landbrugets ByggeRådgivning og Sydvestjysk landbrugscenter.

Læs også