Tyr tog flugten

(LANDBRUG SYD) Myndigheder kræver sikkerheden skærpet ved husdyrauktionen i Brørup – uheldig parkering sikrede tyr flugtmulighed.

Kredsdyrlæge og politi kræver nu øget sikkerhed ved husdyrauktionen i Brørup, efter en godt 300 kilo tung »blondekrydsning« forrige fredag fik nok af auktionen og flygtede fra stedet – uden nogen dog kom til skade.

- Det er meget uheldigt og må ikke kunne ske, og vi kan kun beklage, lyder det fra formanden for husdyrauktionen, Jørgen Bruun.

Han gør det samtidig klart, at det vil være umuligt at sikre sig 100 procent, når man har med levende dyr at gøre.

- Vi kan ikke give nogen 100 procents garanti, men i landbruget ved vi jo, at det kan ske, at et dyr slipper ud, og det kan altså også ske på husdyrauktionen, konstaterer Jørgen Bruun.

- Tyren har ikke været til fare for nogen, fortsætter Jørgen Bruun.

Landbetjenten i Brørup, Bent Ivan Jensen, fortæller, at der var tale om et sammentræf af uheldige omstændigheder, der gjorde det muligt for tyren at flygte.

- Der er lavet en mekanisme, der kan hæves med et tryk på aflæsningsrampen, hvis et dyr stikker af, men der holdt en lastvogn hen over færisten, så dette hegn ikke kunne hæves. Derfor skal der nu markeres, at det er forbudt at stoppe der, understreger Bent Ivan Jensen.

Senere fredag aften blev den set i udkanten af Brørup. Der blev iværksat en indfangningsauktion, men det mislykkedes. Under den aktion har tyren været en tur gennem byen, idet den senere blev set ved bowlingcentret i den modsatte ende af byen, men det lykkedes endnu en gang for tyren at undslippe.

Senere vendte den tilbage til auktionsområdet, hvor den blev gennet ind og igen blev sikret – heldigvis uden skader på personer.

Et flygtende dyr fra auktionen i Brørup er sket før, men der bliver længere og længere mellem dem. Mange gæster lægger turen forbi auktionen, og det sker på eget ansvar – og en enkelt gang er en kvinde blevet løbet ned i området, men hun slap med skrammer.

Læs også