- Det er helt ude i hampen og ganske enkelt misbrug af naturstiprojektet, lyder en kommentar til sagen fra formanden for Fyns Amts trafik- og miljøudvalg, Poul Weber (V).

Han understreger, at naturstien på ingen måde vil få indflydelse på amtets godkendelse af eksempelvis staldbyggerier. Tværtimod ser han det som en fordel for stiens brugere, at man kan se, der er aktiviteter og liv på landet.

- Jeg erkender, at naturfredningsforeningen har en status, som giver vægt i befolkningen, men at give stien en særstatus er magtmisbrug, siger Poul Weber og pointerer, at Fyns Amt var godt bekendt med den planlagte natursti ved gården i Stenodden, da VVM-godkendelsen blev givet.

- Og godkendelsen vil naturligvis blive fastholdt, idet loven klart siger, at der skal være tale om påvirkning og gener for befolkningen, hvis der skal gives afslag. I dette tilfælde og i forbindelse med naturstiprojektet som helhed er netop en styrke, at der sker aktiviteter langs ruten.

Det er ifølge Poul Weber sket på baggrund af Poul-Henrik Harritz’s (præsident for Danmarks Naturfredningsforening) udtalelser og manglende menneskesyn omkring stien og sydlangelænderne, og så deres anke af Tåsinge-sagen om sølle 15 dyreenheder.

Han pointerer samtidig, at produktionslandbruget skal accepteres, og landbruget anno 2003 fortsat skal have mulighed for at udvide og renovere. Ellers kommer landskabet til at minde om Den fynske Landsby - som åbenbart Danmarks Naturfredningsforening ønsker og kæmper for.