Nyt navn, ny bygning og nyt produkt

Hele tre ting blev fejret ved en reception på mejericentret i Christiansfeld i mandags: Navneskift, ny terminalbygning og mælk på flasker.

Christiansfeld stiller sig ikke længere tilfreds med blot at være kendt for sine honningkager – nu skal mælk også lede tankerne hen på den hyggelige by med de gamle huse i det sydøstjyske.

Arla Foods er gået med på ideen ved at opfylde ønsket om et navneskifte for byens største arbejdsplads – mejericentret. Pr. 13. maj skiftede mejericentret navn fra Tyrstrup Mejericenter til Christiansfeld Mejericenter – et navn som flere i Danmark vil kunne placere på landkortet.

Christiansfeld kvitterer for den venlige gestus fra Arla ved at lade adressen ændre sig fra Terminalvej til Arlavej.

De to navneskift blev fejret ved en reception i lokalerne på Arlavej på selve dagen.

En stor del af de 614 ansatte dukkede op til receptionen på trods af, at mange af dem havde arbejdet hele natten. Hvidklædte terminalmedarbejdere, Arla-grønklædte chauffører og kontorfolk blandede sig med leverandører, byggerifolk, regionsbestyrelsesmedlemmer og naboer til Christiansfeld Mejericenter.

Udenfor sneg temperaturen sig op til noget, der lignede sommervarme, mens der indenfor i den nye 5200 kvadratmeter store terminal var køligt – en passende temperatur til mere end blot pindemadderne.

Udover mælk og andre mejerivarer fra mejeriet bliver der fragtet en lang række køle- og frostvarer ud til 800 butikker i Syd- og Sønderjylland samt på Fyn. Centret er nemlig base for 85 Arla Foods distributionsbiler, som kører med blandt andet blomster, brød og bananer for flere leverandører.

Blandt drikkevarerne var der selvfølgelig mælk og som noget helt nyt – og dog lidt gammelt – er mælken kommet på flasker. Flaskerne er af plastic, lige til at medbringe i rygsækken. Med sit skruelåg og volumen på 32 cl er mælken ligeså nem – og meget sundere – at gå til som en sodavand.

Det nye produkt på flaske er Minimælk i tre varianter, enten naturel, med kakaosmag eller vanillesmag og hedder Arla Mini.

Læs også