Udmeldinger ærgrer Arla-formand

De fem afhoppere, der i sidste uge droppede Arla Foods til fordel for Ullerslev Mejeri, ærgrer regionsformand Bent Juul Sørensen. I dag er der kun en måde at få indflydelse på. Det er ved at blive store og magtfulde, siger han.

I sidste uge meldte fem fynske mælkeproducenter sig ud af Arla Foods for i stedet for at levere deres mælk til det lille privatejede mejeri i Ullerslev mellem Odense og Nyborg.

Udmeldingerne var et resultat af en generel utilfredshed med politikken i det store mejeriselskab, hvor der ifølge de tidligere andelshavere er blevet for langt mellem Arla-toppen og den enkelte mælkeproducent.

Udmeldingerne ærgrer regionsformand Bent Juul Sørensen, Ærø.

- Når man har et fællesskab, så er det for at være stærk. Arla Foods blev i sin tid dannet af alle de fattige mejerier over hele Danmark, og det har været en succes. Derfor ærgrer det mig naturligvis, at der er nogen, der hopper fra, siger regionsformanden.

Ifølge Bent Juul Sørensen er der kun en vej frem for et mejeriselskab, der vil gøre sig gældende på markedet i dag. Det er ved at blive store og magtfulde.

- Ellers bliver man fravalgt, konstaterer han og peger på situationen for de små økomejerier, hvor det har vist sig, at det er den store part, det vil sige Arla Foods, der også på dette område er den stabile faktor og sikkerhed for den bedste mælkepris.

Læs også