Maskinkontoret nedlægges

Som følge af manglende efterspørgsel nedlægges Maskinkontoret for Sydjylland og Fyn. Der satses i stedet på et mere landsdækkende samarbejde om maskinrådgivning. Bygningskontoret fortsætter uændret i Vejle og Varde.

Forretningsudvalget for Bygnings- og Maskinkontoret for Sydjylland og Fyn har besluttet at ændre organiseringen af områdets maskinrådgivning.

I en pressemeddelelse peger forretningsudvalget på, at der ikke er forretningsmæssig begrundelse for at opretholde den nuværende rådgivningsstruktur. Derfor vil der blive taget initiativ til at sikre de landsdækkende kompetencer inden for maskinrådgivningen gennem et netværkssamarbejde med øvrige egnsdels-konsulenter og Landbrugets Rådgivningscenter.

I den anledning har virksomheden set sig nødsaget til at opsige maskinkonsulenterne Jan Cederfeld og Jørgen Pedersen.

Maskin- og bygningskonsulent Holger Broegaard Nielsen, der har energi, indengårdsmekanisering, korntørring samt tvistigheder som arbejdsområder, fortsætter, men med tilknytning til bygningskontoret, der fortsætter uændret - og med stor travlhed - i Vejle og Varde.

- Men, understreger han, der bør være efterspørgsel efter en rådgivning. Vi skal ikke bibeholde et system for systemets egen skyld. Vi er jo til for medlemmernes - landmændenes - skyld. Og hvis ingen efterspørger den ydelse, vi kan tilbyde, må vi tilbyde den i en anden form. Vi må kort sagt skabe et produkt, der er efterspørgsel efter.

Per Bardrum oplyser, at der har været nogle kontakter imellem lederne af de forskellige rådgivningscentre rundt omkring i landet, og at man har en forventning om, at der skal kigges på hele maskinrådgivningen på landsplan for at se, hvordan den bedst muligt kan tilpasses det behov, der er.

Per Bardrum regner med, at de konkrete forhandlinger om det kommende rådgivningssystem på maskinsiden starter efter sommerferien, og han forventer, at der kommer et system op at stå, som kan betjene landmændene og opfylde behovet for maskinrådgivning.

- Når vi tager det barske skridt, at nedlægge maskinkontoret, må det gøres til bunds, så alle ved, hvor de står. Og så må vi bagefter finde ud af, hvad der skal gøres fremover, slutter Per Bardrum.

Læs også