Niels Hansen fik pladsen i Landboforeningernes bestyrelse

Det lykkedes ikke for Niels Rasmussen at blive valgt som afløser for Hans Bang-Hansen som viceformand i Landboforeningerne. Sønderjyden Gert Karkov tog stikket hjem. Vedtægtsændringerne i Landboforeningerne betyder, at formanden for De fynske Landboforeninger, Niels Hansen, Thorup, (billedet) får sæde i Landboforeningernes bestyrelse.

- Jeg har manglet opbakning fra central, fynsk side.

Niels Rasmussen, Stenstrup, skjuler ikke sin skuffelse over sit nederlag i kampen om at blive valgt som viceformand i Landboforeningerne.

På foreningernes landsdelegeretmøde i Herning pegede et flertal på sønderjyske Gert Karkov som afløser for Hans Bang-Hansen. Gert Karkov blev med 257 stemmer en sikker sejrherre. Niels Rasmussen opnåede 151 stemmer, mens Torben Myrup fra Vesthimmerland fik 41 stemmer.

Valget af Gert Karkov betyder, at han overtager Niels Rasmussens post som formand for Landsudvalget for Driftsøkonomi. Dette er en følge af vedtægtsændringer, som ligeledes blev vedtaget på delegeretmødet. Dermed er Niels Rasmussen helt ude af foreningsarbejdet på landsplan.

Vedtægtsændringerne i Landboforeningerne betyder også, at formanden for De fynske Landboforeninger, Niels Hansen, Thorup, får sæde i Landboforeningernes bestyrelse.

Hvis Niels Rasmussen var blevet valgt som viceformand, skulle han have repræsenteret de fynske landmænd i en slanket bestyrelse på 15 mand, mens Niels Hansen, selvom han er formand på Fyn, ville have været ude på landsplan.

- Jeg kan ikke tillade mig at være skuffet. Niels Hansen har sådan set været ærlig nok. Han har ikke lagt skjul på, at han gerne ville have bestyrelsesposten i Landboforeningerne.

- Men når jeg analyserer lidt på tingene, har han måske nok stemt på mig, men han har ikke været den varme fortaler for min kandidatur rundt omkring i landet, lød det dagen derpå fra Niels Rasmussen, der fortsatte:

- Der var jo ikke plads til to fynboer i den nye bestyrelseskonstruktion – hvilket Niels Hansen retfærdigvis også har påpeget det forkerte i. På den baggrund overrasker det mig ikke, at opbakningen fra central fynsk side har manglet.

- Man har helt klart valgt en politiker. Fagligheden er rykket i baggrunden. Gert Karkov har således ikke lagt skjul på, at han er en mand, der helst vil tænke taktisk og politisk uden at gå ned i de faglige detaljer. Derfor kan han få det svært i det faglige system i Landsudvalget for Driftsøkonomi.

- Selvfølgelig er jeg, som har en faglig indstilling til tingene, ærgerlig over det her. Jeg føler, vores nye vedtægter afslører en brist på dette område, fordi det faglige nu bliver skubbet i baggrunden. Men jeg respektere selvfølgelig de delegeredes valg, siger Niels Rasmussen, der fortsætter som næstformand hos Agrogården i Ringe.

Til november er han klar til en ny valgrunde, når han stiller op til kommunalvalget i Egebjerg Kommune for partiet Venstre.

Umiddelbart efter valget i Herning havde fynsk landbrugs førstemand denne kommentar til Landbrug Fyn:

- Vores største opgave i bestyrelsen i Landboforeningerne bliver at holde fast i forhold til myndighederne. Vi skal ud og slås for vores ret til være her og til at producere. Det bliver hovedopgaven i fremtiden.

Læs også