Temadage om resistente ukrudtsarter

To resistente ukrudtsarter er blevet en plage på syd- og sønderjyske marker.

Resistent agerrævehale og rajgræs udgør i stigende grad et problem, lyder den klare melding fra planteavlskonsulent hos SLF, Carsten Clausen Kock.

– I realiteten er de allerede i dag ødelæggende for udbytterne flere steder, og de kemiske løsninger har langt hen ad vejen spillet fallit. Derfor er der brug for at vi samler alle gode kræfter, siger planteavlskonsulent ved SLF Carsten C. Kock.

Det er baggrunden for, at Sønderjysk Landboforening har taget initiativ til to temadage omkring problematikken. Her kan planteavlere sammen med specialister inden for området sammen være med til at finde en vej ud af den blindgyde, som mange landmænd er havnet i eller er på vej til.

Der vil være fokus på generelle og lokale erfaringer med sædskifte og afgrødevalg, jordbearbejdning, jordstruktur, såteknik og timing generelt. Der bliver også kigget på de kemiske muligheder.

De to temadage foregår henholdsvis onsdag den 23. juni. og torsdag den 24. juni. ved henholdsvis Vojens og Møgeltønder.

Temadagen vil være under ledelse af landskonsulent Poul Henning Petersen sammen med planteavlskonsulenterne Finn Olsen og Mathias Vest Weber, begge fra SLF.

Pris for deltagelse er 1.200 kroner.
 

Læs også