Biogasbranchen står i et vadested

Biogasbranchen er i disse år inde i en rivende udvikling, men lukningen af en støtteordning til etablering af biogasanlæg truer med at stoppe væksten, lød bekymringen, da branchen i går var samlet til et seminar.

- Vi er en branche i kraftig vækst, konstaterede formanden for Foreningen Biogasbranchen, Aksel Buchholt, da han åbnede foreningens økonomiseminar i Vingsted Hotel & Konferencecenter i går. Forude venter der dog udfordringer. Mange af medlemmerne i Foreningen Biogasbranchen er optaget af lovforslag L39, der ventes vedtaget af et politisk flertal på Christiansborg inden jul. Loven vil lukke for en støtteordning til etablering af ny biogasproduktion og lægge loft over produktionen på anlæggene. Et rekordstort antal på 190 mødte op til Foreningen Biogasbranchens økonomiseminar i går i Vingsted Hotel & Konferencecenter.

Det går godt i biogasbranchen. 95 gyllebaserede anlæg er nu i drift i Danmark, og produktionen er tredoblet i forhold til 2012. I 2023 forventes biogassen at dække 30 procent af gasforbruget i Danmark.

Udviklingen glæder formanden for Foreningen Biogasbranchen, Aksel Buchholt, der i går kunne notere sig en rekorddeltagelse på 190 personer til foreningens årlige økonomiseminar. Normalt er der 160 deltagere.

- Det er rigtig dejligt, og d

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også