Forvirring efter italiensk opkøb: - Kongskilde Industries er upåvirket af salget

Hos den Sorø-baserede Kongskilde Industries har man efter CNH Industrials salg af mærket Kongskilde til italienske Seko Industries oplevet stor forvirring blandt selskabets kunder. Producenten af kornhåndteringsudstyr understreger, at de ikke er en del af omtalte salgsaftale.

I august 2024 startede det som rygte, at CNH Industrial havde frasolgt sit Kongskilde-mærke til den italienske storvirksomhed Seko Industries. Et rygte, der senere blev bekræftet.

Frasalget af Kongskilde-mærket har imidlertid skabt en del forvirring hos kunderne hos Kongskilde Industries A/S, der leverer pneumatiske kornhåndteringssystemer.

En forvirring, man fra virksomhedens side forstår, men som man også ønsker at dysse ned.

- Vi forstår, at det seneste salg af Kongskilde har skabt en vis forvirring på markedet, især blandt landmænd, der er afhængige af kornhåndteringssystemer, siger Kim Johnsen, salgsdirektør i Kongskilde Industries i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker at forsikre vores kunder om, at Kongskilde Industries er upåvirket af dette salg, og vi er fortsat fuldt ud forpligtet til at støtte landbruget med brancheførende kornhåndteringsteknologi, tilføjer han.

Kongskilde Industries ønsker at forsikre sine landbrugskunder om virksomhedens fortsatte stabilitet og vækst på trods af den seneste udvikling, der involverer salget af Kongskilde-mærket.

Fra fraskilling til forvirring

Kongskilde-mærket blev oprindeligt grundlagt i 1949 og har en lang historie for at tjene landbruget.

I 2007 blev DLG 100 procent ejer af Kongskilde Industries A/S. Virksomheden blev i 2016 opdelt i to adskilte enheder: Kongskilde Industries, med speciale i pneumatisk kornhåndtering og industrisystemer, og Kongskilde, der fokuserer på jordbearbejdnings- og jordbearbejdningsudstyr. Herefter frasolgte DLG landbrugsdelen (græs- og jordredskabsaktiviteterne) til CNH Industrial, og DLG beholdt industri- og korndelen.

Siden opdelingen har Kongskilde Industries opereret selvstændigt.

75-års jubilæum

I år er det 75 år siden grundlæggelsen af det originale Kongskilde-mærke. Og mens Kongskilde-mærket har bevæget sig i en anden retning, er Kongskilde Industries ifølge ledelsen stolte af at videreføre arven fra landbrugsinnovation gennem sine pneumatiske systemer.

Selskabets korndivision fortsætter med at fokusere på at forbedre effektivitet, produktivitet og brugervenlighed for landmænd rundt om i verden.

Som en del af fejringen af 75-års jubilæet lancerer Kongskilde Industries nye tiltag for at fremhæve sin historie og fremtidige innovationer inden for kornhåndteringsløsninger.

Læs også