Privatejet kæmpeslagteri vinder fornem pris

Himmerlandskød A/S er netop blevet kåret som Årets Ejerleder 2024 i Nordjylland. Med Lars Andersen i front har de fire ejerledere fra slagterivirksomheden effektiviseret og skaleret virksomheden til at blive en central spiller i den danske slagteribranche.

Lars Andersen, Louise Bondgaard Godsk, Christoffer Rosbjerg Andersen og Louise Andersen fra Himmerlandskød A/S har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2024 i Nordjylland.

Med de fire ejerledere i spidsen har virksomheden udvidet sin produktion og øget volumen markant, samtidig med at man har bevaret sine stærke værdier om nøjsomhed og arbejdsomhed. Ejerlederne arbejder tæt sammen, og deres forskellige baggrunde bidrager til en balanceret og strategisk ledelse af virksomheden.

- Lars Andersen og hans medejere er inspirerende lederfigurer, der har skabt solid vækst i Himmerlandskød gennem deres engagement og evne til at effektivisere driften i en konkurrencepræget branche. Deres målrettede fokus på kvalitet og ordentlighed har været en nøglefaktor i virksomhedens fortsatte succes, fortæller Torben Toft Kristensen, partner hos PwC i Aalborg, som sammen med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans står bag Årets Ejerleder.

- De fire ejerledere er et fremragende eksempel på, hvordan et dedikeret og komplementært ledelsesteam kan styrke en virksomheds position og sikre langvarig vækst. Deres fælles vision og værdier har gjort Himmerlandskød til en vigtig aktør inden for slagteribranchen, tilføjer Torben Toft Kristensen.

Kvalitet og værdier

Med en stærk lokal forankring og et vedholdende fokus på at drive virksomheden ordentligt har Lars Andersen og hans medejere skabt en virksomhed, der er både økonomisk sund og i konstant udvikling. Himmerlandskød har gennem årene investeret i ny teknologi og optimering af produktionsprocesserne, hvilket har været nøglen til virksomhedens vækst.

- Ejerlederne formår at komplementere hinanden og drage fordel af deres respektive styrker, samtidig med at de har et vedholdende fokus på kvalitet. Deres evne til at skabe vækst på en ansvarlig måde gør dem til et forbillede for andre ejerledere, fortæller Christian Vejling, Nykredits regionsdirektør i Region Nordjylland.

Hos Dansk Erhverv er man ikke i tvivl om, at de fire ejerledere er de rette vindere af Årets Ejerleder 2024 i Nordjylland:

- De fire ejerledere har formået at forene tradition med innovation og skabt en virksomhed, der sætter nye standarder for både produktion og kvalitet. Deres evne til at tilpasse sig markedets krav, samtidig med at de bevarer en høj standard, er bemærkelsesværdig og fortjener stor anerkendelse, siger Natasha Brandt, direktør i Dansk Erhverv.

Om Himmerlandskød

  • Himmerlandskød er en familieejet fødevarevirksomhed med eget slagteri, opskæring og forædling af dansk okse- og kalvekød i Himmerland med i alt 241 medarbejdere
  • Himmerlandskøds produkter afsættes primært i Danmark samt i Europa og kan findes både hos danske detailkæder, slagterbutikker over hele Danmark samt hos danske foodservice-grossister.
  • Slagteriet har i regnskabsåret fået dyr fra næsten 3.000 forskellige leverandører. Salg til udlandet udgør cirka 28 procent af Himmerlandskøds omsætning i seneste regnskabsår.

Landskåring venter forude

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 21. gang. Årets tema er ejerledernes grønne transformation.

De syv regionale vindere, blandt andet Himmerlandskød A/S, går videre til Landskåringen midt i november.

Juryen består af regionsvinderen fra 2023 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og en erhvervsprofil.

Betydelig fremgang

Foruden prisen som Årets Ejerleder i det nordjyske, har det seneste år for Himmerlandskød også budt på en række betydelige milepæle.

Efter at have indviget sit nye nybyggede slagteri har virksomheden øget antallet af slagtninger med 20.000 til cirka 140.000 kreaturer. Dermed stod Himmerlandskød ved regnskabsafslutningen for hver tredje kreaturslagtning i Danmark. Samtidig landede man en omsætning på 1,5 milliarder kroner.

Siden da har Danmarks største slagtekalveproducent, Poul Erik Pedersen, der producerer mere end 6.000 slagtekalve, skiftert fra konkurrenten Danish Crown til Himmerlandskød.

Læs også